Zahvale Perryju
36

Dirljiva poruka omiljene Phoebe iz "Prijatelja": Hvala što si dolazio na posao kada ti nije bilo dobro

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Američka glumica Lisa Kudrow podijelila je svoja sjećanja na pokojnog kolegu iz "Prijatelja", Matthewa Perryja.
U dirljivoj objavi u srijedu, prisjetila se najvažnijih trenutaka njihovog dugogodišnjeg druženja, počevši od njihovog rada na omiljenom sitcomu.

"Snimili smo pilot epizodu, 'Prijatelji poput nas', odmah su me uhvatili, bili smo na NBC-u", napisala je Kudrow, "Onda... Predložio si da igramo poker i učinio da bude tako zabavno dok smo se u početku zbližavali. Hvala ti na tome".

Glumica, koja je provela deceniju na ekranu s Perryjem, izrazila je ogromnu zahvalnost za utjecaj koji je imao u njenom životu.

"Hvala što si me toliko nasmijavao da su me boljeli mišići i da su mi svaki dan suze lile niz lice. Hvala ti na tvom otvorenom srcu u šestostranoj vezi koja je zahtijevala kompromis. I puno 'razgovora'. Hvala ti što si se pojavljivao na poslu kada ti nije bilo dobro, a onda si bio potpuno briljantan. Hvala ti za najboljih 10 godina koje osoba može imati", poručila je.

Nakon što je iskazala poštovanje Perryju za njegovo povjerenje, milost i ljubav, Kudrow je zaključila svoju objavu: "Hvala na vremenu koje sam imala s tobom, Matthew".

Kudrow se pridružila svojim prijateljima svojim kolegama Jennifer Aniston, Davidu Schwimmeru, Courteney Cox i Mattu LeBlancu u zajedničkoj izjavi u kojoj su se oprostili od Perryja.

"Bili smo više nego samo drugovi", napisali su glumci o svom dugogodišnjem prijateljstvu, "Mi smo porodica. Ima toliko toga za reći, ali sada ćemo odvojiti trenutak da tugujemo i procesuiramo ovaj nedokučiv gubitak."

Cijela grupa je od tada oplakivala glumca u pojedinačnim objavama, razmišljajući o vremenu koje su proveli zajedno prisjećajući se druženja.