Anketa
0

Denzel Washington omiljena filmska zvijezda

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Denzel Washington, zvijezda filmova "American Gangster“ i "The Great Debaters“ po drugi put za redom proglašen je omiljenom filmskom zvijezdom nakon ankete koju svake godine provodi kompanija Harris.

Na drugom mjestu omiljenih filmskih zvijezda među Amerikancima našao se glumac Tom Hanks. Treću poziciju zauzeo je Johnny Depp, a četvrto mjesto krasi glumica Julia Roberts.

"Mislim da anketa izgleda ovako zbog filmova u kojima ovi glumci igraju. Dok je Tom Hanks glumio u filmovima kao što su 'Forrest Gump' i 'Apollo 13', onda je i bio na prvom mjestu ove liste. Upravo zato jer je glumio u filmovima koji nose univerzalne vrijednosti“, kazala je za Reuters Regina Corso, direktorica kompanije Harris.

Petu poziciju na popisu omiljenih filmskih zvijezda zauzeo je Will Smith koji trenutno promovira svoj posljednji film "I Am Legend“. Na šestom mjestu našao se John Wayne, sedmu poziciju dijele Matt Damon i nekadašnji James Bond Sean Connery. Još jedna dama našla se na ovoj listu i to na devetoj poziciji, a radi se o glumici Sandri Bullock. Posljednje mjesto zauzeo je Bruce Willis.