Showbiz
108

Deen: SFF je najbolje što možemo ponuditi Evropi i svijetu

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Pjevač Fuad Backović Deen rado je viđen gost na festivalskim događajima, no zbog obaveza je, kaže, ove godine dosta toga propustio.

U BiH se vratio prije nekoliko dana i sada pokušava nadoknaditi propušteno. Zatekli smo ga na Festivalskom trgu u ugodnom popodnevnom druženju s prijateljima. Kako kaže u izjavi za Klix.ba, atmosfera u Sarajevu je za vrijeme SFF-a posebna.

"Suvišno je govoriti koliko je Festival bitan ovom gradu i koliko lijepih stvari donese, ne mislim samo na filmove već i kompletnu atmosferu. Na svakom koraku su prediveno obučeni i nasmijani ljudi, zatim tu je i mnogo stranaca što je jako bitno našem gradu. Turizam je u toku tih devet dana na zavidnom nivou. Ono što je najbitnije, SFF Sarajevo stavlja na svjetsku mapu, ovo je najbolje što možemo ponuditi zapadnoj Evropi, a sigurno i cijelom svijetu", kaže Deen.

Nedavno se prvi put pojavio na pozorišnim daskama ostvarivši ulogu u mjuziklu "Briljantin". Kao izvrstan preformer i muzičar, Deen je oduševio, a ne bi imao ništa protiv ni da se okuša na filmskom platnu.

"Kao čovjek koji se bavi ovim poslom, sigurno da sam razmišljao o tome, ali se ne bih pod svaku cijenu želio petljati u nešto s čim nemam velikih dodirnih tačaka. Istina je da svi mi pjevači tokom snimanja naših spotova glumimo, ali to je jedna drugačija gluma od one koja se zahtijeva kada radiš jedan ozbiljan projekt kao što je dugometražni igrani film. Uz dobru pripremu za jednu interesantnu ulogu sa profesionalcima koji bi mi pomogli da što bolje uđem u karakter uloge i da se oslobodim i to iznesem na najbolji mogući način, zašto da ne. Veliki je to izazov", govori Deen.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Početkom jula je na našem portalu ekskluzivno promovirao novi spot i pjesmu "Rane manje bole". Jako je zadovoljan reakcijama publike.

"Za manje od mjesec dana imamo preko 600.000 pregleda na YouTubeu što je za mene respektabilna cifra jer ja nisam pretjerano komercijalan i imam taj imidž kakav imam, tako da sam jako zadovoljan. Radimo englesku verziju koju ćemo pustiti u septembru. Zove se "Love on Hold", tekst je radila Maja Nurkić u jednom malo izmijenjenom aranžmanu, ali ćemo zadržati sličnu formu. Trenutno radimo na novim pjesmama, a i nastupi će krenuti uskoro", zaključuje Deen.