Odrasla u napuštenoj zgradi
0

Dawson: Život u siromaštvu me naučio o AIDS-u i smrti

Klix.ba
Rosario Dawson
Rosario Dawson
Glumica Rosario Dawson je izjavila da ju je odrastanje u siromaštvu naučilo mnogo o životu i smrti.

Dawson je objasnila da je život u siromašnom dijelu New Yorka za njenu porodicu značio da mogu otvoreno govoriti o teškim temama, kao što je AIDS.

"Uvijek sam se pitala šta je navelo moje roditelje da se sa dvoje male djece presele u napuštenu zgradu bez grijanja, vode i struje. Mnogo kasnije sam shvatila da su jedino tako mogli da izgrade dom koji su željeli za sve nas. Nešto tako nisu mogli napraviti u New Yorku. Bili smo jako bliska porodica. Bilo je zabavno odrastati tamo. Također sam naučila i mnogo o životu i smrti. Već od šeste godine sam znala sve o riziku dobijanja AIDS-a. Moja mama je pripadala onoj generaciji u kojoj se vjerovalo da nezaštićeni seks može dovesti do neželjene trudnoće. Moja generacija je znala da nezaštićeni seks može da ubije", rekla je Dawson za The Sun.

Dawson je također pohvalila svoju majku zbog toga što ju je naučila da uvijek prvo misli na druge ljude. "Naučila me da se brinem o potrebama drugih ljudi. Često je volontirala u centrima za zlostavljane žene", dodala je Dawson.