Zamjerili su mu se
42

David Beckham jednim izrazom razljutio gledatelje tokom govora na ceremoniji BAFTA-e

L. R.
David Beckham (Foto: EPA-EFE)
David Beckham (Foto: EPA-EFE)
David Beckham bio je jedan od brojnih slavnih koji su sinoć u londonskom Royal Festival Hallu dodijeljivali prestižne filmske nagrade BAFTA, ali njegov govor razljutio je gledatelje.
Naime, nekadašnji nogometaš na pozornicu je izašao nasmijan kako bi dodijelio nagradu za izvanredni debi britanskog pisca, reditelja ili producenta, a koja je na kraju pripala filmu "Earth Mama" rediteljke Savanah Leaf.

Za ovu prigodu nosio je crno odijelo i leptir-mašnu te bijelu košuljua, a publika ga je pozdravila gromoglasnim aplauzom prilikom izlaska.

Međutim, gledatelji su mu zamjerili zbog izraza kojeg je koristio. Beckham je tokom govora koristio riječ "soccer", što je američki izraz za nogomet.

"Kažu da se vježbom postiže savršenstvo. Pa, to bi moglo biti tačno u nogometu ili socceru, ali nije tačno za filmaše koji su nominovani za izvanredan debi. Uspjeli su iz prvog puta", rekao je Beckham.

Njegovo korištenje izraza soccer nije prošlo nezapaženo jer su se gledatelji ljutili zbog toga što je njegovo pojašnjenje nepotrebno jer je BAFTA britanska dodjela nagrada.

"Davide Beckhamu, ovo je britanska dodjela nagrada, ne trebaš spominjati soccer", "Da se nisi usudio reći soccer, Davide. Ko si ti uopće", "Davide ne moraš se ulizivati Amerikancima", bili su samo neki od komentara na društvenim mrežama.

Podsjećamo, ceremonija dodjele nagrada BAFTA održana je sinoć u Londonu, a najviše nagrade osvojio je film "Oppenheimer", koji je od 13 nominacija osvojio sedam nagrada, dok je na drugom mjestu po broju osvojenih nagrada film "Poor Things" s osvojenih pet nagrada od 11 nominacija.