Oglasio se na Twitteru
2

Chris Evans održavanje straight parade u Bostonu nazvao homofobnim skupom

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Američki glumac Chris Evans je u srijedu u svom rodnom gradu Bostonu proglasio grupu muškaraca koji planiraju organizirati paradu heteroseksualaca kao homofobnu, a samu paradu kao diskriminatornu i također kao homofobnu.

Marvelova zvijezda se svojim fanovima obratila na Twitteru kako bi im poručila da se okrenu sebi i da rade na ispravljanju vlastitih slabosti umjesto što se fokusiraju na seksualnu orijentaciju drugih ljudi.

"Umjesto što ste odmah krenuli s ljutnjom, što je zapravo samo strah od onoga što ne razumijete, odvojite vrijeme kako biste potražili empatiju", napisao je u tvitu, između ostalog, Evans.

[TWITTER]1136276905186013184[/TWITTER]

Najava organiziranja straight parade desila se u junu, mjesecu ponosa za LGBTQ zajednicu u Bostonu.

Naime, straight parada je pokušaj Marka Sahadyja, potpredsjednika organizacije Super Happy Fun America, da ljudi proslave straight orijentaciju. Održavanje događaja je privremeno zakazano za 31. august.

"Ulice će biti zatvorene i bit će samo omogućeno saobraćanje službenim vozilima. Ovo je naša šansa da imamo jednu patriotsku paradu u Bostonu dok slavimo našu heteroseksualnu orijentaciju", objavio je Sahady na Facebooku.

Sahady je također uvjerio pristaše grupe da će se parada dogoditi uprkos protivljenju mnogih, piše CNN.

"Podnijeli smo žalbu zbog diskriminacije i čini se da grad Boston razumije da bi izgubio tu parnicu. Grad sada zajedno radi s nama na organizaciji parade", dodao je Sahady.