Nova kampanja
23

Cara Delevingne pozirala gotovo gola, intimne dijelove prekrila torbicama

N. C.
Cara Delevingne
Cara Delevingne
Cara Delevingne pozirala je gotovo gola, prekrivši samo intimne dijelove tijela torbicama.

Ona je pozirala pored gomile uništenih limenki za potrebe kampanje održive mode. Kompanija je navela da je to njihova najsvjesnija kolekcija do sada s 95 posto materijala koji su održivi.

Cara u novoj kampanji
Cara u novoj kampanji

Britanski manekenka učestvovala je u kampanji dizajnerice Stelle McCartney za ljeto 2024. snimljenoj u južnom Londonu u reciklažnoj fabrici Veolia, kompaniji koja se bavi upravljanjem vodama, upravljanjem otpadom i energetskim uslugama s ciljem prikupljanja otpada kako bi se on dezagađivao, dekarbonizirao i regenerirao natrag.

McCartney je odabrala Delevingne za kampanju zbog njenih zelenih akreditiva. Manekenka je povjerenik EcoResolutiona i osnivač dobrotvorne organizacije koja pomaže zajednicama da obnove prirodu i uzgajaju organsku hranu.

Dizajnerka eksperimentira s novim načinima rada s novim materijalima, kao što je korištenje recikliranog kašmira u svojim kolekcijama od 2016. godine, Econyl vlakana koji se može reciklirati od 2017. i nusproizvoda otpada od grožđa iz berbe Veuve Clicquot za alternativu kožu.