Showbiz
0

Britney Spears - šta se dođavola desilo?

Sarajevo-x.com
Britney Spears od razvoda sa Kevinom Federlinom neprestano šokira javnost. Mada stoji činjenica da je to njena stvar, teško je ne zapitati se... Šta se dođavola desilo sa Britney Spears?!

Započela je svoju karijeru kao dijete. Putovala je po Americi, glumila, te bila jedna od zvijezda Disneyevog Mickey Mouse Cluba. Onda je otpjevala "...Baby One More Time" i od tada većina nas, htjeli to ili ne, znamo šta se s njom dešava.

Mnogi je ne vole, smatraju da je njena muzika bezvezno smeće. Ipak od osam izdatih singlova, sedam ih je bilo na broju 1 svjetske top liste. Bilo kako bilo, ona je obilježila dio pop kuture s početkom 21. vijeka. Pa šta se desi?!

Dosta mladih zvijezda koje su odrasle u svijetu showbiza su "pukle" prije ili poslije. Svoje crne dane imala je Drew Barrymore, a Michael Jackson nikada neće izaći iz njih. Tu su i Lindsay Lohan, Macaulay Culkin i Nicole Richie. Zato, treba li se uopšte čuditi činjenici da je Britney počela gubiti konce.

[SLIKA]7[/SLIKA] Možda izgleda da je ovo ludilo novijeg datuma, no sve je počelo kada ju je 2002. godine bivši momak Justin Timberlake "ocvikao" javnosti kako su imali seksualne odnose. U trenu njen imidž fine djevojčice koja se čuva za brak, pao je u vodu. Trebalo je što prije srediti napravljenu štetu i osmisliti novi "look". To se dešava 2003. sa posljednjim studijskim album "In The Zone". Od tada više nije bila "slatka tinejdžerka u seksi školskoj uniformi ", nego jednostavno postala djevojka sa svim elementima seksualnosti, ali bez karaktera.

Nakon što se, početkom 2004. godine Biritney udala za svog prijatelja iz djetinjstva Jasona Allena Alexandera, stvari se nisu činile najboljima. Menadžeri i porodica su za 25 sati uspjeli poništiti taj brak. Njen komentar na sve to bio je: "Htjela sam vidjeti kako je to biti u braku".

U septembru iste godine udala sa za plesača Kevina Federlinea, koji je iza sebe već imao jedno dijete i trudnu djevojku. Nedugo nakon vjenčanja objavila je da uzima pauzu kako bi se posvetila porodici. Za kratko vrijeme rodila je dvoje djece, Seana Prestona i Jaydena Jamesa. U novembru prošle godine predala je zahtjev za razvod u kojem se kao razlog navode nepremostive razlike.

[SLIKA]14[/SLIKA] Od tada ide sve niz brdo.

Postala je miljenica žute štampe, prate je na svakom koraku. Neki kažu da pati od postporođajne depresije, a drugi da pate za Kevinom i propalim brakom. Šta god bio razlog, Britney se ponaša kao buntovna tinejdžerka. Zabave, opijanja i ludilo. U petak, 16. februara 2007. godine prijavila se u kliniku za odvikavanje od opijata, no izašla je odatle za manje od 24 sata.

Sutradan je obrijala, glavu i napravila novu tetovažu i to sve dok ju je mnoštvo ispred salona slikalo i snimalo. Možda se i pokajala, jer već u ponedjeljak je viđena sa plavom perikom na glavi.

Možda joj je ovo savršena prilika da odraste, isfura neke stvari koje je trebala obaviti kao tinejdžerka i vrati se svojoj djeci. Možda i nije, no nema sumnje da ćete biti upoznati sa svime što se desi, htjeli vi to znati ili ne. /B.L.