Jednakost muškaraca i žena
0

Britanska ministrica unutrašnjih poslova u seksi izdanju

Sarajevo-x.com
Britanska ministrica unutrašnjih poslova Theresa May pojavila se na naslovnici magazina Total Politics, no fotografije prikazuju sve samo ne političarku.

Sa živopisnim crvenim ružem na usnama Theresa izgleda mladoliko i privlačno i sigurno ne biste pomislili da ima 55 godina.

Iznenađujuće, ali Theresa je pozirala i dovoljno otkrivenih nogu da bi se to moglo nazvati seksipilnim, na takvo fotografisanje siguno ne bi pristala većina političarki njenih godina. Uz koketno poziranje Theresa je rekla ponešto i o seksizmu i nedostatku žena zastupnica u Britanskom parlamentu.

Novinarka koja je razgovarala s ministricom je ipak dodala da političarka čija strast su cipele, ipak nije pristala na neke poze u kojima su je zamišljali uposlenici redakcije ovog magazina.

Govoreći o položaju žena u politici May je rekla: "Krajnji cilj treba biti to da, u bilo kojoj situaciji, kada slušate osobu koja stoji ispred vas i govori, ni sekundu ne razmišljate o tome radi li se o ženi ili muškarcu", misleći na to da bi žene i muškarci trebali biti jednaki.