Showbiz
0

Brad Pitt u humanitarnoj akciji u New Orleansu

Sarajevo-x.com
Više od 600 volontera, prevođenih Bradom Pittom i Billom Clintonom, učestvovalo je u velikom projektu Bradove humanitarne organizacije "Make It Right", koja je u New Orleansu izgradila 150 ružičastih kuća. Namijenjene su, naravno, stradalima od uragana Katrina koji je 2005. godine uništio cijelo područje i odnio gotovo dvije hiljade života. Kako bi im dodatno uljepšao život, jedan od najpoznatijih holivudskih glumaca odlučio je da kuće budu - ružičaste.

Brad Pitt se, kako pišu američki mediji, u New Orleans zaljubio snimajući film "The Curious Case Of Benjamin Button", kad se sa Angelinom Jolie i njihovo četvero djece preselio u taj kraj i upoznao se sa teškoćama sa kojima se svakodnevno susreću stanovnici. Projekat je koštao više od 2,5 miliona funti, a Bradova humanitarna organizacija potencijalnim kupcima je ponudila mogućnost kredita bez kamata, kako bi što prije oživjeli oštećeno područje.

Svaka kuća koštala je oko 75.000 funti, ima solarno grijanje i otporna je na vodu, a prvi će se stanari moći useliti već za nekoliko sedmica.

"Srce i duša New Orleansa bile su glavni pokretač ovog projekta. Napravili smo ovih 150 kuća kako bi ovi ljudi mogli živjeti prekrasan život u zadovoljavajućim uslovima", rekao je Brad Pitt u New Orleansu, vidno dirnut stanovništvom koji ga, očekivano, "kuje u zvijezde".

I dok Angelina i Brad neumorno pomažu svijetu, objavljeno je koliko ih je humanitarni rad koštao u 2006. godini. Najpoznatiji glumački par današnjice ukupno je, naime, donirao čak osam miliona dolara.

"Doktori bez granica", udruženja za borbu protiv AIDS-a, sirotišta u kojima su posvajali djecu i namibijski Crveni Krst samo su neke od organizacija sa kojima su Brad i Angelina sarađivali u toj godini i tako postali i "najdarežljiviji par današnjice".