Showbiz
0

Brad Pitt i Tom Cruise nisu ikone stila za muškarce

Sarajevo-x.com
Prema anketi koju je obavio GQ magazin, ikone stila za muškarce daleko su od Brada Pitta ili Toma Cruisea. Rezultati ankete su pokazali da zreliji muškarci koji i nisu "tako lijepi", svojim ponašanjem i uspjehom zadivljuju muški svijet. Samopouzdanje i otmjenost muškarci su više preferirali nego sam dobar izgled.

Ako zatražite od muškaraca da vam nabroje deset, po njima, najvećih ikona stila u posljednjih deset godina, budite sigurni da među njima neće biti neko poput Pitta ili Cruisea, piše u četvrtak Reuters.

Ali Sean Connery će najvjerovatnije biti na toj listi kao i mnogi drugi zreliji i stariji muškarci.

GQ magazin napravio je anketu u kojoj su muškarci glasali za poznate iz svijeta sporta, muzike, glume, politike i showbiza koji za njih predstavljaju ikone stila. Prema rezultatima da se zaključiti da muškarci preferiraju uspjeh u kombinaciji sa samopouzdanjem, zrelošću i otmjenošću više nego sam dobar izgled.

Na listi ikona stila našli su se bokser Muhammad Ali, glumac Jack Nicholson, košarkaš Michael Jordan i bivši predsjednik John F. Kennedy.

Ostali na listi su Sean Connery, Paul Newman, Robert Redford, Johnny Depp, Al Pacino i sportaš Tom Brady.

Urednik modne rubrike časopisa GQ, Adam Rapoport, izjavio je kako stil ide mnogo dalje od odjeće i lijepog lica.

"To je način na koji se ponašate, nosite odjeću i pričate. Svaki od muškaraca koji se našao na listi imao je 'ono nešto' ", rekao je Rapoport.