Iskreno o izazovima
231

Bešlagić o supruzi koja se rijetko pojavljuje u javnosti: Danas nije lako održati bilo šta, a kamoli brak

I. S.
Foto: Story.hr/Robert Gašpert
Foto: Story.hr/Robert Gašpert
Enis Bešlagić je u novom intervjuu, između ostalog, govorio o svojoj supruzi Sabini koja se rijetko pojavljuje u javnosti.

"Svaki brak ima i uspone i padove i svađe i nesuglasice. Mnogo tu ima žrtve s jedne i druge strane. U današnje vrijeme nije lako održati bilo išta, a kamoli to. Ko preživi da doživi unučad, taj će u braku opstati, jer unučad opet vrate tu energiju, to bar ja mislim. Ti imaš neko vrijeme koje nisi mogao posvetiti svojoj djeci jer si morao okolo da radiš, da budeš Šemso, a sad kad budem djed, onda ću na nekoj barci odvesti unuka ili unučicu na Korčulu i, ako Bog da, ići na lignje'', rekao je za "IN Magazin".

On sa Sabinom ima dvoje djece - kćerku Asju i sina Maka. Ovaj bračni par je prošle godine prisustvovao vjenčanju Jusufa Nurkića i Emine Durić pa ih je javnost nakon dugo vremena imala priliku vidjeti zajedno.

Glumac je ranije u intervjuu za Story.hr naveo kako je njegova supruga bolja od njega zato što kao majka provodi vrijeme s djecom.

"Svi podnosimo neku žrtvu, ali majke najveću i za to joj skidam kapu", dodao je.

Također je otkrio kako on i Sabina nastoje normalno odgajati djecu, ali uprkos svemu postoje izazovi kojih se pribojavaju.

"S druge strane, znamo da na odgoj ne utječemo samo mi. Tu su i škola kao obrazovna institucija, televizija, mediji, okolina... Džaba ja govorio jedno ako će ona na Instagramu vidjeti nešto drugo ili na televiziji nešto treće, ako će u informativnim emisijama slušati govore mržnje... Jedino mogu moliti Boga da je čuva i drži daleko od toga", kazao je.