Lijepa Turkinja
977

Berguzar Korel proslavila 40. rođendan, sa suprugom uživa u pauzi od svijeta televizije

I. B.
Berguzar i Halit proslavili su 13. godišnjicu braka
Berguzar i Halit proslavili su 13. godišnjicu braka
Popularna turska glumica Berguzar Korel proslavila je svoj 40. rođendan, a tom prilikom podijelila je niz fotografija sa proslave koju su uveličali njen suprug i bliski prijatelji.

Berguzar koja dolazi iz poznate turske glumačke obitelji, svoju prvu ulogu ostvarila je u seriji "1001 noć" koja je dostigla svjetsku slavu, a upravo po toj seriji pamti je i publika iz Bosne i Hercegovine.

Glumica je tamo zaigrala kraj Halita Ergenca, a osim što su u seriji glumili partnere, to se zatim prenijelo i na njihov stvarni život. Par koji se vjenčao 2009. godine, i danas uživa u svojoj ljubavi, a sada su zagrljeni obilježili i njen 40. rođendan.

Na svom Instagramu, Berguzar je podijelila niz fotografija otkrivši kako je proteklo slavlje, a pritom se našalila sa svojim pratiteljima postavivši im zagonetku.

"Kad smo se upoznali, Halit je bio 7, a ja 18 godina mlađa od mojih sadašnjih godina. Koliko mislite da mi je godina?", napisala je glumica, zahvalivši se svima koji su joj uljepšali rođendan.

Nakon popularne serije glumica je promijenila svoj izgled, a dugu crnu kosu po kojoj je ostala prepoznatljiva u spomenutoj ulozi, zamjenila je kraćom frizurom koja ističe njene crte lica.

Na početku svoje romanse sa Halitom, Berguzar je imala 23 godine, a tada su oboje imali druge partnere, koje su potom ostavili. Kako bi uplovio u novu vezu, Halit je čak ostavio trudnu suprugu Gizem Soysaldi, koja je zatim odlučila pobaciti.

Par je početkom augusta proslavio 13. godišnjicu braka, a zajedno imaju i troje djece, sinove Alija i Hana te kćerku Lejlu. Iako su kružile glasine kako se razvode, sretniji su no ikada, a često na svojim profilima dijele zajedničke trenutke.

Slavni glumački par trenutno je napravio pauzu od svijeta televizije. Žive u jednoj od najluksuznijih četvrti u Istanbulu, a svaki slobodan trenutak provode i u Londonu gdje imaju kuću.