Ekscentrična penzionerka
0

Bardot želi spasiti psa koji je unakazio djevojčicu

Sarajevo-x.com
Nekadašnja francuska glumica Brigitte Bardot našla se na udaru kritika zbog pokušaja da spasi život bull terriera koji je unakazio četverogodišnju djevojčicu.

Vlasnici psa su tražili da ga se uspava nakon što je njihovoj djevojčici nanio strašne povrede po licu i tijelu. No, 76-godišnja Bardot zatražila je od lokalnog gradonačelnika da spasi šestogodišnjeg psa nakon napada u francuskom Boulogneu.

Pas je trenutno smješten u uzgajivačnicu, a planirano je da primi smrtonosnu injekciju nakon brutalnog napada na djevojčicu prošlog mjeseca. Pas je napao dijete u snu, nanijevši povrede zbog kojih je bila potrebna operacija na maksilofacijalnoj hirurgiji. Njegovi vlasnici su potom kontaktirali prodavnicu kućnih ljubimaca iz koje su kupili psa tri sedmice ranije, te saznali da je počeo jesti svog prijašnjeg vlasnika, nakon što je on umro prirodnom smrću.

"Mi smo ukinuli smrtnu kaznu za ljude, pa zašto bi ona i dalje važila za životinje? Pas bi trebao biti držan u doživotnom pritvoru, a ne uspavan", uporna je Bardot.

Ona traži "oprost" za psa i pokrenula je peticiju, iako, naravno, priznaje da je napad bio strašan.

Frederic Cuvillier, gradonačelnik Boulognea, istaknuo je da su tužitelji otvorili istragu nakon napada, te pozvao Bardot da "dođe i vidi šta je napravio djevojčici".

Penzionisana Bardot je već odavno postala "ekscentrični lik". Ona je osuđena za rasnu mržnju nakon što je optužila muslimane da uništavaju karakter moderne Francuske, a njen sadašnji suprug, Bernard d'Ormale, bivši je savjetnik u desnom krilu stranke Nacionalni front. Bardot, nekad smatrana jednom od najljepših žena na svijetu, je također žestoki protivnik homoseksualaca, prenosi Daily Mail.