Slučaj iz 1989. godine
26

Axl Rose suočava se s tužbom za seksualno zlostavljanje nekadašnje manekenke

L. R.
Axl Rose (Foto: EPA)
Axl Rose (Foto: EPA)
Nekadašnja manekenka i glumica Sheila Kennedy nedavno je u New Yorku podnijela tužbu protiv Axla Rosea, gdje navodi da ju je pjevač seksualno zlostavljao.
Kako navode mediji, Sheila Kennedy u podnesenoj tužbi tvrdi da ju je frontmen Guns N’ Rosesa napao 1989. godine, a prema detaljima iz tužbe navodi se da ju je zlostavljao u hotelskoj sobi u New Yorku.

Ubrzo nakon toga, oglasio se i Roseov advokat Alan Gutman, koji je oštro negirao njene optužbe.

"Jednostavno rečeno, ovaj incident se nikada nije dogodio. Naime, ove izmišljene tvrdnje podnesene su dan prije isteka roka za podnošenje zahtjeva u državi New York. Iako ne poriče mogućnost fotografije obožavatelja snimljene u prolazu, g. Rose se ne sjeća da se ikada sastao ili razgovarao s tužiteljicom i nikada do danas nije čuo za te izmišljene optužbe", rekao je advokast Gutman.

U sudskim dokumentima koje su mediji dobili, navodi se da je Kennedy upoznala Axla Rosea u noćnom klubu gdje ju je pjevač pozvao u hotelsku sobu. Prema njenim riječima Rose je častio goste kokainom i alkoholom.

Potom, Kennedy navodi da se zatekla u njegovoj hotelskoj sobi gdje je započeo agresivan seks s drugom manekenkom, međutim, prilikom izlaska iz sobe, pjevač je krenuo za njom i gurnuo je na pod, a onda uhvatio za kosu i odvukao u svoju hotelsku sobu. Dalje, u optužnici stoji da je Axl Rose bacio manekenku na krevet i najlonkama joj vezao ruke.

Kao rezultat navodnog incidenta, u tužbi se tvrdi da je Kennedy pretrpjela doživotne emocionalne, fizičke, psihološke i financijske posljedice, kao i simptome slične PTSP-u.

U tužbi se navodi napad, povreda, namjerno nanošenje emocionalne boli i rodno motivirano nasilje kao uzroci tužbe, tražeći neodređenu štetu koju treba odrediti sud.

Inače, manekenkina tužba je jedna od posljednjih tužbi koja je podignuta putem njujorškog Zakona o preživjelim odraslim osobama (ASA), koji je privremeno ukinuo zastaru tužbi za seksualno nedolično ponašanje za građanske tužbe. Brojne slavne osobe poput Donalda Trumpa, Billa Cosbyja i Jamiea Foxxa optužene su prema ovom zakonu.