Politički razlozi
3

Angelina Jolie se posvađala sa svojom budućom svekrvom

Klix.ba
Angelina Jolie i Jane Pitt
Angelina Jolie i Jane Pitt
Glumica i režiserka Angelina Jolie posvađala se sa Bradovom majkom Jane Pitt. Razlog su politička razmimoilaženja, pogotovo kada je riječ o izborima za predsjednika SAD-a.

Nedavno je Bradova majka poslala pismo lokalnim novinama, u kojem izražava podršku republikanskom kandidatu za predsjednika SAD-a Mittu Romneyju. Osim toga, Jane je napisala kako ne podržava istospolne brakove i abortus. Sve ovo naljutilo je Angelinu.

Prema pisanju magazina Star, Jane sa Angelinom nikada do sada nije razgovarala o politici, jer zna da imaju različita mišljenja i poglede na politiku.

"Nije mogla ni zamisliti da će pismo napraviti ovoliku frku", kazao je izvor blizak porodici Pitt. Angelina i Brad su trenutno najpoznatiji holivudski zagovornici prava homoseksualaca. Ukoliko Brad to ne učini, Angelina je spremna razgovarati sa svojom budućom svekrvom i pokušati promijeniti njena trenutna konzervativna stajališta. "Brad je već rekao Angelini da ne shvata ozbiljno stajališta njegove mame", piše magazin Star.

U Janeinom pismu, između ostalog, piše kako svaki kršćanin koji ne glasa za Romenyja daje glas Obami, koji je zagovornik abortusa i istospolnih brakova.