Showbiz
0

Amy Winehouse opet u bolnici

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Problematična Amy Winehouse hospitalizirana je kasno sinoć uslijed reakcije na propisane lijekove.

Kola hitne pomoći odvezla su Amy Winehouse iz njenog doma u sjevernom Londonu u bolnicu University College oko ponoći, izjavio je glasnogovornik Chris Goodman.

"Doktori su rekli da će ostati na posmatranju tokom noći, ali da će biti puštena ujutro," navodi se u Goodmanovoj izjavi za javnost.

Ovo je drugi put u nekoliko mjeseci da je ova dobitinica Grammyija u bolnici. Prvi put je primljena u londonsku kliniku u junu nakon što je kolabirala u svom domu. Tada je njen otac Mitch rekao da Amy boluje od emfizema pluća koji se razvio uslijed prekomjernog pušenja cigareta i cracka.

Britanska pjevačica je tada uradila sve pretrage, ali je otpuštena da bi mogla da nastupi na muzičkom festivalu u Glastonburyju na proslavi 90. rođendana bivšeg predsjednika Južnoafričke Republike Nelsona Mendele.

Soul diva Amy Winehouse je postala internacionalna zvijezda nakon objavljivanja albuma "Back to Black" u 2006. godini dobivši šest nominacija za muzičku nagradu Grammy. Međutim, njena slava je zasjenjena stalnim medijskim izvještajima o zloupotrebama droga i sukobima sa zakonom.

Ove godine je bila pod istragom policije nakon objavljivanja videa u kojem puši crack, ali nisu dignute nikakve optužnice protiv nje.

U aprilu 2008. je dobila policijsku opomenu nakon što je udarila jednog čovjeka.

Početkom jula njen suprug Blake Fielder-Civil osuđen je na 27 mjeseci zatvora zbog fizičkog prekršaja i remećenja reda i mira. On je priznao da je istukao menadžera puba Jamesa Kinga u barskoj tuči 2006. godine. Kasnije je ovom pretučenom čovjeku udio sumu od 400.000 dolara da šuti o tome.

Winehouse na svim svojim nastupima ne propušta da na bilo koji način apeluje na puštanje "njenog Blakea" kući, prenosi AP.