Zbog vremenskih neprilika
0

Amy prekinula koncert napustivši pozornicu

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Britanska pjevačica Amy Winehouse nakon višemjesečne pauze odlučila je održati koncert na Jazz festivalu na otoku Sveta Lucija, no ona je pozornicu napustila otpjevavši tek nekoliko pjesama, a njen glasnogovornik se izvinio fanovima riječima da je došlo do tehničkih poteškoća.

"Loši vremenski uslovi doveli su do tekničkih poteškoća i nažalost Amy je morala napustiti pozornicu. Ona je veoma razočarana, ali drugog izlaza nije bilo", stoji u saopštenju koje je njen glasnogovornik uputio medijima.

Međutim, fanovi britanske muzičarke izrazili su nezadovoljstvo ne samo njenim odlaskom sa scene već i sa, do tog trenutka, priređenim perforamansom.

"Grozno je pjevala, ona je zaista propali talenat", kazao je jedan od mještanina otoka koji je bio na njenom koncertu, za BBC.

Na veliko razočarenja fanova, slavna pjevačica ne samo da je odustala od koncerta, već je u jednom trenutku i zaboravila riječi pjesme koju je pjevala.

"Izvinite, pomalo mi je dosadno", kazala je dvadesetpetogodišnja muzičarka svojim obožavateljima u trenutku kada je shvatila da se ne može prisjetiti riječi pjesme.

"Amy je zaista imala namjeru održati koncert do kraja, ali kiša koja je sve jače padala omela ju je u njenom naumu. Pozornica je bila skoro poplavljena, a svi tehnički elementi su pokisli radi čega je ozvučenje bilo veoma loše. Ona se izvinjava zbog toga i veoma joj je žao što koncert nije održan do kraja, jer je on ujedno trebao predstavljati zahvalu mještanima otoka koji su je tako divno ugostili", kazao je njen glasnogovornik.