Skupocjena vozila
47

Američke slavne ličnosti poklanjaju automobile kako bi pomogle u borbi protiv koronavirusa

D. B.
Meek Mill uz svoj Rolls-Royce Phantom
Nekoliko slavnih Amerikanaca je odlučilo pokloniti svoje automobile kako bi pomogli u borbi protiv smrtonosnog koronavirusa.

Ukupan broj zaraženih osoba koronavirusom od početka pandemije veći je od 2,3 miliona, a zabilježeno je više od 160.000 smrtnih slučajeva. Samo u SAD-u je umrlo 39.015 osoba, a gotovo u cijelom svijetu su uvedene posebne mjere s ciljem sprečavanja zaraze.

Pandemija je posebno teško pogodila siromašniju populaciju, kao i zdravstvene radnike koji su na prvoj liniji odbrane. Mnogi su odlučili pomoći, a u sklopu akcije All in Challenge, američke slavne ličnosti poklanjaju i svoje automobile koji se koriste za prikupljanje sredstava za pomoć u borbi protiv pandemije.

Bivši quarterback New York Giantsa je poklonio svoj kabriolet Chevrolet Corvette iz 2011. godine, koji će biti prodan na aukciji, a sredstva će biti donirana pomenutoj fondaciji. Za ovaj automobil će biti izdvojen šestocifreni iznos u dolarima.

Reper iz Philadelphije Meek Mills je poklonio svoj Rolls-Royce proizveden 2018. godine, koji je prešao svega 8.000 kilometara, a bit će prodan za više od 200.000 dolara.

Dosad je prikupljeno više od 9 miliona dolara na sličan način.