Proširio se na mozak
153

Američka glumica podijelila detalje o svojoj borbi s rakom u četvrtom stadiju: Moj strah je očigledan

I. S.
Screenshot: Instagram
Screenshot: Instagram
Američka glumica Shannen Doherty je na društvenim mrežama podijelila je potresne detalje o svojoj borbi s rakom dojke u četvrtom stadiju, koji se proširio na mozak.

"12. januar 2023. CT je petog januara pokazao metastaze u mozgu. Jučerašnji video je prikazivao proces postavljanja maske koju nosite tokom zračenja mozga. Prvi krug zračenja je počeo 12. januara. Moj strah je očigledan. Izuzetno sam klaustrofobična i mnogo se toga dešavalo u mom životu. Sretna sam što imam sjajne ljekare poput Amina Mirahdija i medicinske tehničare u Cedars-Sinai bolnici, ali taj strah... Promjene... Vrijeme u koje to sve dolazi... Ovako rak može izgledati", navela je u opisu snimka.

Ranije je kazala da piše oproštajna pisma i snima poruke za svoju porodicu. Pripremila je odjeću u kojoj želi biti sahranjena.

"Pripremila sam haljinicu koju sam dobila od jedne od najboljih prijateljica prije nekoliko godina. U njoj se osjećam posebno. Želim biti lijepa. Želim svima ostati u najboljem sjećanju. Trudim se posljednjih mjeseci i ispraviti neke odnose, izviniti se ljudima koje sam povrijedila svjesno ili nesvjesno. Nastojim živjeti punim plućima i uživati u ovo malo vremena koje mi je ostalo", ispričala je.

U januaru ove godine se nakon 11 godina braka razvela od režisera Kurta Iswarienka nakon što je saznala da ju je prevario.