Problem s pamćenjem
91

Alyssa Milano i nakon sedam mjeseci borbe s koronom osjeća posljedice

E. Sk.
Slavna glumica Alyssa Milano koja je u krajem marta osjetila prve simptome koronavirusa, otkrila je da još uvijek osjeća posljedice. Glumica je gostovala u emisiji Dr. Oz Show, gdje je detaljno progovorila o svojoj višemjesečnoj borbi.

Nakon što je nedavno apelovala na ljude da nose maske te objasnila kako joj zbog koronavirusa mnogo opada kosa, ali sada je priznala i da ima problema s pamćenjem, da se nekih stvari sjeća "kroz maglu", što joj se prije nije dešavalo.

"Moji prvi simptomi bili su problemi sa želucem i glavobolja kakvu nikada prije nisam osjetila u životu, kao i veliki umor. To je trajalo oko tri dana. Pomislio sam u sebi kako bih se vjerovatno trebala testirati", kazala je glumica.

Prisjetila se kako je prvi test bio negativan, ali onda su uslijedili agresivniji simptomi i veći simptomi, piše People.

"Dva dana nakon prvog testa, osjetila sam problem u plućima, to je postalo zaista zastrašujuće. Nisam znala da li da idem u bolnicu, na hitnu ili da ostanem kod kuće", kazala je Milano.

Zatim je doktor Oz pitao Alyssu kako je moguće da se još uvijek bori s gubitkom kose.

"Teško je, pogotovo kada ste glumac i kosa je dio vašeg identiteta. Osim toga, sad imam i problem s pamćenjem, što mi je, kao glumici velika prepreka u poslu jer moram pamtiti dijalog, zastrašujuće je", priznala je Milano.