U Washingtonu
1

Adam Sandler osvojio nagradu za američki humor "Mark Twain"

L. R.
Adam Sandler (Foto: EPA-EFE)
Adam Sandler (Foto: EPA-EFE)
Glumac Adam Sandler u nedjelju na Kennedy Center u Washingtonu osvojio je nagradu za američki humor pod nazivom Mark Twain.

Ovom događaju prisustvovali su brojni komičari, ali i Sandlerove dugogodišnje kolege i prijatelji: Drew Barrymore, Conan O'Brien, Chris Rock, Jennifer Aniston, Steve Buscemi, Dan Carvey i Luis Guzman.

Neki od njih su odlučili podijeliti kako vide Sandlera, rekavši kako su svjedočili njegovoj kreativnoj dugovječnosti, dok su se neki našalili kako glumac ima sklonost da na svojim filmovima zapošljava prijatelje.

Na kraju večeri, Adam Sandler je odao počast svojim roditeljima te braći i sestrama, jer su ga kako kaže "naoružali čudnim iracionalnim samopouzdanjem" kojeg on još uvijek ima.

Sandler je prvobitno privukao pažnju 1990. godine kao član glumačke postave u seriji “Saturday Night Live”. Nakon što je otpušten iz glumačke postave nakon pet godina rada, on je započeo izuzetno uspješnu filmsku karijeru koja se protegla u više od 30 filmova, zaradivši preko tri milijarde dolara širom svijeta.

Ovaj pedesetšetstogodišnji glumac je sedmi član glumačke postave koji je dobio ovu nagradu, pridruživši se tako Billu Murrayu, Tini Fey, Willu Farrellu, Billyju Crystalu, Eddieju Murphyju, Juliji Louise-Dreyfus.