Showbiz
0

Abramovič dobije što poželi

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Iako administracija oko građevinskog zemljišta i građevinskih dozvola u Velikoj Britaniji ponekad zna potrajati i godinama, u slučaju milijardera i ruskog naftnog magnata Romana Abramoviča, isti problemi su, blago rečeno, riješeni u hipu.

Roman je, naime, poželio obiteljsku kuću u Londonu, ali na tržištu nije našao odgovarajuću te ju je, kao svaki pravi gospodin dubokoga džepa, odlučio sam sagraditi.

U nedostatku luksuznih ponuda na londonskom tržištu nekretnina, Roman je gradskim ocima iznio svoju ponudu i vrlo ubrzo dobio afirmativan odgovor. Njegov novi dom vrijedit će oko sto i pedeset miliona, prostirat će se čak na dva ogromna zemljišta u gradu, na Lowndes trgu, tik do Harvey Nicholsa i Knightsbridgea, te će brojiti čak osam spratova, na kojima će se Abramovič i njegova djevojka Daša moći bezbrižno smjestiti.

Gradnja ovog velebnog londonskog zdanja ruskog milijardera trebala bi početi vrlo uskoro, a već je procijenjeno kako će Abramovičev novi dom do kraja izgradnje vrijediti trideset i tri miliona funti više nego najskuplja ikad prodana kuća u Velikoj Britaniji.

Gospodin Abramovič je otkrio i nekoliko detalja vezanih za opremu kuće, iako ne previše - imati će osam spavaonica, saunu, zatvoreni bazen i privatno kino, a zamijenit će dvije velike spojene kuće koje su svaka pretvorene u devet zasebnih stanova i koje ovih dana čekaju da radnici s bagerima započnu njihovo rušenje. Međutim, ova investicija za Abramoviča zapravo i ne znači promjenu njegove londonske adrese s obzirom na to da je Roman inaće već vlasnik najskuplje nekretnine. Naime, još davne 1990. godine u jednoj od njih kupio (sada) skupocjeni stan za tadašnju vrlo razumnu cijenu od nešto preko milion funti.