Komičar iskreno
69

Ricky Gervais: Ne želim čuti za milionere koji se žale dok se borimo protiv koronavirusa

E. Sk.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Poznati britanski komičar Ricky Gervais dao je svoju punu podršku Nacionalnoj zdravstvenoj službi (NHS) i onima koji rade na prvoj liniji fronta u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Gervais je poručio da ne želi čuti za milionere koji se žale kako moraju biti zatvoreni u svojim dvorcima. Zbog toga je žestoko kritikovao bogataše koji se žale da će biti zaglavljeni u svojim vilama, dok su uvedene mjere karantina kako bi se na taj način suzbilo širenje koronavirusa.

Stoga je nekoliko puta poručio da podržava medicinske radnike koji se bore na prvoj liniji fronta za vrijeme pandemije, piše Metro.

"Nakon što sve ovo završi, više nikad ne želim čuti ljude kako govore o socijalnoj državi, nikad više ne želim čuti ljude koji kukaju spram medicinskih sestara i doktora. Ti ljudi rade 14-satnu smjenu i ne žale se. Nose maske i odlaze od kuće dok nesebično rizikuju vlastito zdravlje i zdravlje svojih porodica", kazao je Gervais.

Rigorozne mjere uvedene su i u Velikoj Britaniji te Britanci mogu izlaziti iz kuće samo za najosnovnije potrebe. Njima je dozvoljeno da idu u kupovinu namirnica, do apoteke ili ljekara, kao i na posao.

"Onda vidim da se neko žali kako je u ljetnikovcu s bazenom. Jednostavno, ne želim to čuti. Ionako nisam mnogo izlazio ni ranije, ne smeta mi izolacija, ponekad mi zna biti dosadno", priznao je komičar.