Izgubili čulo okusa
32

Popularni Sheldon iz "Teorije velikog praska" otkrio da su on i suprug imali koronu

E. Sk.
Popularni glumac Jim Parsons, prepoznatljiv po ulozi bizarnog genijalca u seriji "Teoriji velikog praska" otkrio je da su on i njegov suprug Todd Spiewak prebolovali koronavirus.

O svom iskustvu s koronom su govorili otvoreno za strane medije, kazavši da je jedan od simptoma bio to da su izgubili čulo okusa.

U emisiji "The Tonight Show" koju vodi Jimmy Fallon kazao je da su on i suprug koronavirus dobili sredinom marta, piše People.

"Nismo znali šta je to. Mislili smo da smo prehlađeni. A onda se činilo manje vjerovatnim da je samo prehlada u pitanju jer smo izgubili čulo mirisa i okusa. Bilo je to jako teško iskustvo jer smo bili u karantini i samo smo jeli, iako ta hrana nije imala ukusa", kazao je Parsons, dodavši da su bili bolesni čak šest sedmica.

Kazali su kako je gubitak čula okusa i mirisa jedan od prvih simptoma koronavirusa. Parsons i Spiewak su se vjenčali 2017. godine, za vrijeme bolesti su se izolirali u kući i čak su se zabavili izbjeljivanjem Parsonsove kose za vrijeme boravka u karantini.