magazin
40

Počinje takmičenje u Beer Pongu

Klix.ba
U studentskom domu Nedžarići 14. marta počinje takmičenje u Beer Pongu.

"Takmičenje u Beer Pongu je društveno dešavanje za mlade. Projekat sa kojim će biti upoznata čitava mlada populacija u BiH, a vjerujemo i šire. Ovakva dešavanja u Americi su dostigla ogromnu popularnost, a mi imamo za cilj da popularnost ove igre prenesemo na područje Bosne i Hercegovine pa i šire", saopštili su iz Udruženja Mreža mladih.

Sam čin realizacije i krajnjeg proizvoda ovog projekta je sastavljen iz dva dijela. To je održavanje takmičenja u Beer Pongu i organizovanja partyja za mlade istovremeno.

"Takmičenje u Beer Pongu je napravljeno spajanjem igre stoni tenis i ispijanja čaša piva. Igra se odigrava na stolu gdje je na dva suprotna kraja stola postavljeno po 10 čaša napunjenih 1/4 pivom. Čaše se postavljaju u obliku trougla. Igra se igra u parovima, što znači da se igra dvoje protiv dvoje. Rukom se loptica ubacuje u protivničke čaše. Svaku čašu u koju upadne loptica, ekipa čija je čaša, ispija do kraja. Pobjednički tim je onaj tim koji eleminiše sve čaše suparničke ekipe, odnosno kada protivnički tim ostane bez svih čaša", pojašnjavaju iz Udruženja.

Takmičenje u Beer Pongu i party za mlade će se održavati u univerzitetskim gradovima u BiH, gdje će u svakom gradu biti dodijeljeno 100 KM najboljim ekipama, a zatim slijedi finale u glavnom gradu, gdje će se finalisti turnira susresti i najbolji tim osvaja glavnu nagradu a to je put u Grčku za dvije osobe.

Takmičenje u Beer Pong-u i party za mlade će se održavati u univerzitetskim gradovima u BiH.U šest različitih studentskih domova ili studentskih klubova održat će se prvi dio turnira za sve zainteresovane, a zatim slijedi finale što je ukupno sedam Beer Pong zabava na različitim lokacijama.

Sarajevo (Studentki dom Nedžarići) - 14.03.2013.

Mostar (Studentski klub ART) - 22.03.2013. Zenica (Jazz club) - 06.04.2013. Tuzla (Studentski klub) - 20.04.2013. Bijeljina (Studentski klub) - 11.05.2013. Banja Luka (Klub studenata Banja Luka) - 25.05.2013. Sarajevo (finale) - 8.06.2013.

Sve dodatne informacije o samom takmičenju i načinu prijave na takmičenje možete pronaći na Facebook fan pageu i grupi Tuborg Beer Ponga.