magazin
92

Po uzoru na princezu Dianu: Kate Middleton snimila naslovnicu za Vogue

Klix.ba
Foto: Josh Olins/Vogue
(Foto: Josh Olins/Vogue)
Tokom života Diana, princeza od Walesa bila je jedan od zaštitnih znakova popularnog magazina Vogue. Sada, 19 godina nakon što je krasila naslovnice časopisa, napokon ima dostojnog kraljevskog nasljednika. Naslijedila ju je vojvotkinja od Cambridgea Kate Middleton.

Vojvotkinja, koja se nikada ne plaši poređenja s pokojnom majkom svog supruga, pristala je krasiti naslovnicu Voguea za proslavu 100. godišnjice. Prvi put Vojvotkinja (34) je dozvolila profesionalni make-up i fotografije koje su joj svježiji, više mladalački izgled.

Kate na fotografiji izgleda opušteno i jednostavno, obučena u bijelu košulju, smeđu kožnu jaknu i tamnozeleni šešir. Smeđi kožnjak i košulja koju Kate nosi na naslovnici potpisuje brand "Burberry" dok je šešir stigao iz vintage dućana "Beyond Retro".

Vogue je angažirao make-up artistkinju Sally Branka koja je nagovorila Vojvotkinju da se fotografiše bez uobičajenog crnog eyelinera i "teškog" rumenila. Slike je radio Josh Olins, jedan od vodećih svjetskih modnih fotografa u saradnji sa britanskim Vogueom i Nacionalnom galerijom.

Kate Middleton je najviši član kraljevske porodice koji će se pojaviti na naslovnici časopisa poslije princeze Diane, koji je četiri puta krasile naslovnice, uključujući i posthumno u oktobru 1997. godine.

Portparol Vojvotkinje od Cambridgea je rekao: "Od 1916. godine Vogue je vodeći u portretima Britanije. Vojvotkinja je bila oduševljena idejom da može dati svoj doprinos u proslavi stogodišnjice institucije koja je dala platformu za neke od najpoznatijih fotografa u historiji ove zemlje".

"Ona je nevjerojatno zahvalna tim Voguea i u Nacionalnoj galeriji portreta što su izabrali baš nju da učestvuje. Želi se zahvaliti Joshu Olinsu za pričinjeno zadovoljstvo", dodao je.