magazin
0

Peđa Bajović u izboru za najduhovitiju osobu na svijetu

Klix.ba
Stand-up komičar Peđa Bajović će u Helsinkiju neformalno predstavljati čak četiri zemlje regiona i to Hrvatsku, BiH, Srbiju i Crnu Goru.

U ponedjeljak u Helsinkiju počinje završnica svjetskog takmičenja pod nazivom The Funniest Person in the World (Najduhovitija osoba na svetu). Tog dana će 20 najuspješnijih stand-up komičara pokušati izboriti svoje mjesto u super-finalu u kojemu će se naći njih petoro.

Peđa Bajović koji je formalno predstavnik Hrvatske, ali naglašava svoju pripadnost i Bosni i Hercegovini, Srbiji te Crnoj Gori, ne krije svoje frustracije organizacijom.

"U početku se prvi krug odvijao na internetu i tu se završavalo takmičenje. A, onda su promijenili pravila, pa sada pola bodova za plasman u to super-finale ponovo dolazi od internetskih glasova. Trenutno prva četvorica na listi iz Malezije, Filipina, Indije i Brazila imaju od milion do preko pet miliona glasova svaki. Kako da se ja i kolege iz manjih zemalja borimo s tim? Jedini koji pomalo prilazi je irski kolega, koji je svakako svjetska zvijezda. Ali, nema predaje. Nastupom uživo ću dokazati prave vrijednosti", rekao je Peđa.

Pozivamo sve čitaoce da na web adresi www.votepedjabajovic.com pogledaju Peđin kratki video i tamo mu daju svoj glas te ga podijele na svojim društvenim mrežama. Video je jako dobar i nećete zažaliti!

Čitaoci Klix.ba će od vikenda u tekstovima i videu koje će slati sa sjevera Evrope, moći da prate Peđino putovanje ka tituli.