Život najmlađeg milijardera
0

Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg je i junak stripa

Sarajevo-x.com
Mark Zuckerberg, najmlađi milijarder, ličnost 2010. godine po izboru magazina "Time" i prvi čovjek najpopularnije društvene mreže Facebook, sada je i heroj stripa.

O životu Marka Zuckerberga snimljen je film "The Social Network" koji je nominovan za Oscara, no njegova priča o tome kako se obogatio u svojim 20-im i postao jedna od najpopularnijih ličnosti svijeta i dalje fascinira brojne ljude širom svijeta.

Toga je svjesna i kanadska kompanija Bluewater Productions, specijalizovana za stripove, te su odlučili objaviti strip "Mark Zuckerberg: Creator of Facebook" na 48 stranica koji otkriva ko je zapravo Zuckerberg.

Autor stripa, koji će se od četvrtka nalazi u prodaji, je Jerome Maida.

"Mark Zuckerberg je najmlađi milijarder na svijetu i upravo on je načinio nešto što ima dubok utjecaj na svijet. No, o njemu se i dalje jako malo zna", kazao je Maida pojašnjavajući zašto je odlučio da osnivač Facebooka bude junak stripa.

On je dodao da je pokušao prikazati Zuckerberga onakvim kakvim zaista jeste, te biti fer prema njemu, ali i ljudima koji su ga okruživali i još ga okružuju.

Strip je od četvrtka dosptupan u Americi, a može se naručiti i putem interneta, prenose strani mediji.