magazin
7

Objavljena naslovnica novog Playboya bez nagih žena

Klix.ba
Američki muški magazin Playboy objavio je izgled naslovnice za mart koja će se po jednoj bitnoj stvari razlikovati od svih prethodnih.

Naime, ovo je prvi broj Playboya koji među svojim stranicama neće sadržavati potpuno golo žensko tijelo. Radi se o historijskoj prekretnici svijeta muških magazina te o vjerovatno najvećoj promjeni 62-godišnjeg Playboya.

Na naslovnici se nalazi model Sarah McDaniel koja u oskudnoj "kućnoj odjeći", sačinjenoj od gaćica i oskudnog topa, kreira selfie za nepoznatog srećkovića uz prikladnu poruku "Heyyy ;)".

"Cijela ideja jeste da se predstavim kroz zamišljenu perspektivu moga dečka", rekla je McDaniel u saopćenju koje je izdao Playboy. Pored nje, u broju se pojavljuju ljepotice Dree Hemingway i Myla Dalbesio.

Sama McDaniel postala je popularna zbog različite boje očiju, a na svom Instagram profilu ima više od 230.000 sljedbenika.

Odluka da se golotinja skloni iz magazina objavljena je 2015. godine zbog pada prodaje usljed dostupnosti erotike na internetu. Potez je Playboyu zagarantovao bolju prezentaciju na javnim mjestima i pristupačniju poziciju na kioscima. Također, dimenzije magazina su povećane.

Zarada putem online prodaje pokazuje skok od 400 posto, tako da se zasad može zaključiti da je odustajanje od nagih djevojaka bio dobar izbor.