Komentari (117)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Uvijek je Sarajevo bilo podanički grad. Uvijek se okupator dočekivao raširenih ruku i guzova.
@RolamTiMamu Srbi odma nakon sto im ubise Lazara dadose Oliveru za Bajazida,a kad Bosanci ustadose protiv turaka na celu sa Gradascevicem malo Katolika I Pravoslavaca pristade za njim,pa potukose turke na Kosovu polju sto Lazar nije bio kadar I sa vecom vojskom!
Svima bujrum osim Srba 🤭
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Atentat na Ferdinanda je ogroman potencijal za turisticku zajednicu grada Sarajeva. Sve skole svijeta uce o tom dogadjaju. Steta je sto turisticka zajednica nezna da brednira taj dogadjaj u svijetu i da dovodi milione turista. Steta.
@BulevarCvaraka * čim se pametan stidi budala se ponosi.
Možda Skaka pročita tvoj komentar i pokrene nešto
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
da ga bogdom nije ubio!!!
Povod za posjetu F. Ferdinanda Sarajevu bila je vojna vjezba austrijske vojske u Bosni. A to da se ta vjezba i dolazak prijestolonasljednika i supruge mu poklapa sa srpskim praznikom Vidovdanom - to je posebna prica. Za Ferdinandovu sigurnost nadlezna je bila austrijska strana, ne bosansko Sarajevo. No, Ferdinand nije bio omiljen u monarhiji, i to je razlog propusta. Pa, Bosna vrvila od austrijske vojske...
... A zasto je Austro-Ugarska anektirala Bosnu i Hercegovinu? Izmedju ostalog, jer je upravo Franz Ferdinand gajio afirmacije da reformise tj. prosiri monarhiju (uvodjenjem tzv. tripartitne monarhije), gdje bi najveci dio Balkana cinio jednu zonu. Srbija je bila smetnja tome, jer je sama imala pretenzije prema Bosni.To je, aneksijom Bosne, Austro-Ugarska osujetila.
Terorizam bez potrebe, uzgred, ubio je i trudnu ženu. Nisam baš ponosan na taj čin.
atentatorima se sudilo za veleizdaju. branilac atentatora dr. cistler navodi da aneksija nije provedena u skladu sa ustavom , tj da je protivpravna, pa time atentatori nisu ni mogli suđeni za veleizdaju . ( vidi stenogram glavne rasprave)
Ko je još bio sa Gavrilom taj dan ? Sve će ti se samo kazati.
Bilo bi kul kad bi te neko ko fol ubio na istom mjestu
toliko vojske i tajne policije u sarajevu i dese se dva atentata na prestolonasljednika u roku od nekoliko sati. i ko fol vozač nije bio informisan. i to nikome nije sumnjivo !!!!
supruga sofija cotek nije bila trudna u svojoj 47 godini života. rođena je 1868. ne lupajte gluposti austrougarske propagande.
Ako je Mevlid Jasarevic bio terorista onda je i Gavrilo Princip. Terorista nego sta!
Svi bi mi unutra, samo bi Karadzic RadoVan Svi smo mi starci, samo je Mladic Ratko. Joj sto se s ovim imenima.zlocinaca moze zajebavat.
Šta je ovo franz ferdinand 13 godina ima
pozitivna prica. ali cinjenica je da nas je princip unazadio
Jedino se drzo Principa Gavrilo :P
Bosnje bi sve uradile samo da Srbima pucaju kontru. Jadan je onaj koji se svog porijekla stidi i koji se toliko nisko spusta samo da bi izvrijedjao svoje pleme,dragi “Bosnjaci”.
@gooUser1585338814 vama pola Srbije priča bosanskim jezikom, pola države albanskim, ostali rumunskim i mađarskim i nekome bi da pričate o čistoći naroda i jezika. Masa vas jos Romi i vi bi da se dicite srpstvom. U BiH su oduvijek bile prirodne granice Una, Sava, Drina, Dinara. Kompaktna država, jezik narod, pjena vam na usta ide od toga jer vi ne možete sami biti takvima...
@kiligonzales BRAVO!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Bez velike drzave nema nista. Usstase i cetniici su samo naucili zivjeti u svojoj vukohebini i svojim smradu.