Ima sestru i brata
68

Njeni roditelji vodili su uspješan biznis: Ko je bila Kate Middleton prije nego što je postala princeza

L. R.
Princ William i princeza Kate (Foto: EPA-EFE)
Princ William i princeza Kate (Foto: EPA-EFE)
Nakon što je princeza od Walesa Kate jučer objavila da boluje od raka te da je započela liječenje, mediji ne prestaju izvještavati o njoj i kraljevskoj porodici.
Naime, kraljevska porodica i Kate Middleton su u posljednjih nekoliko mjeseci u fokusu javnosti zbog toga što bili odsutni i krili informacije o zdravstvenom stanju princeze. Sve to je izazvalo brojne teorije i analize.

No, kako se princeza Kate jučer oglasila s detaljima o bolesti i liječenju, mnogi su počeli istraživati njen život prije nego što se udala za princa Williama i postala princeza.

Kate Middleton rođena je 9. januara 1982. godine u Readingu u Engleskoj. Najstarija je kćerka Carole i Michaela Middletona, a ima još sestru Pippu i brata Jamesa.

Kako navodi Independent, njen otac Michael Middleton (72) oduvijek je uživao u luksuznom stilu života,a rođen je u Leedsu u bogatoj porodici koja je povezana s aristokracijom. Poznato je i da je studirao na elitnom fakultetu Clifton u Bristolu.

S druge strane, njena majka Carole (69) je živjela nešto skromnjim životom. Rođena i odrasla u stanu u Southallu u Londonu, a bila je kćerka prodavačice i slikara. Njen djed bio je rudar.

Carole je nastavila raditi za kabinsko osoblje British Airwaya gdje je upoznala Michaela, koji je u to vrijeme bio pilot. Par se vjenčao 1980. godine u Buckinghamshireu.

Dugo se raspravljalo o tome da li je i Carole bila bogata. Njen brat Gary Goldsmith otkrio je da je Kate bila obična djevojka, ali i da su on i njegova sestra Carole zapravo imali milione prije nego što su napunili 30 godina.

Poznato je da su Carole i Michael Middleton pet godina nakon princezinog rođenja, pokrenuli kompaniju "Party Pieces". Vjeruje se da cjelokupno porodično bogatstvo poteklo iz uspjeha kompanije "Party Pieces". Unatoč njihovim vezama s kraljevskom obitelji, pandemija je ugrozila njihov posao i prestali su s radom prošle godine.

Ipak, tokom rada kompanije zarada je omogućila da upišu djecu na prestižni koledž Marlborough i steknu brojne nekretnine, uključujući stan u Chelseaju i vilu u Berkshireu vrijednu više od četiri miliona funti. Smatra se da trenutno imaju vrijednost od 54 miliona funti.

Zahvaljujući tome, Kate je diplomirala historiju umjetnosti na Univerzitetu St. Andrews, gdje je 2001. godine upoznala princa Williama. Prije nego što je postala vojvotkinja, Kate se etablirala u modnoj industriji radeći honorarno. Također je radila za tvrtku svojih roditelja "Party Pieces", gdje je nastavila raditi na dizajniranju kataloga i vođenju marketinga.

Kate je živjela sa svojom sestrom Pippom u stanu procijenjenom na više od milion funti, koji su kupili njihovi roditelji. Međutim, otkako se udala za princa, Kate dijeli svoje finansije s Williamom, koji je naslijedio oko 10 miliona funti nakon smrti njegove pokojne majke Diane.

Par i njihovo troje djece George (10), Charlotte (8) i Louis (5), uživaju u nasljedstvu, a Cosmpolitan je 2022. godine procijenio princezino bogastvo na 7,8 miliona funti.

Njena sestra Pippa (40) udala se za milijardera Jamesa Matthewsa, a u međuvremenu je objavila knjige o bontonu i kuhanju. Najmlađi član porodice Middleton James (36) se oženio francuskom analitičarkom Alizee Thevenet, trenutno ima kompaniju, koja se bavi proizvodnjom kvalitetne hrane za pse.