Turneja u Rusiji
20

Zvijezda Rammsteina zna kako se zaštititi od koronavirusa: Na koncertu u džinovskoj lopti

Dž. L.
Moglo bi se reći da je prilično neodgovorno okupiti hiljade ljudi za vrijeme pandemije koronavirusa, ali Till Lindemann očito je imao keca u rukavu kada se na koncertu u Moskvi pojavio u ogromnoj providnoj lopti.

Zvijezda grupe Rammstein trenutno je na turneji u Rusiji zajedno sa švedskim multiinstrumentalistom Peterom Tagtgrenom. Oni su sinoć nastupali u VTB Areni u glavnom gradu Rusije, ali u džinovskoj lopti.

Dok su mnogi protumačili potez ovog dvojca kao provokaciju usljed širenja koronavirusa, Lindemann i Tagtgren imali su zamisao pojave u lopti već od početka turneje koja traje od februara, piše Russia Today.

Ipak, loptu su iskoristili samo za jednu pjesmu. Ostatak koncerta muzičari su se zabavljali na sceni, pljeskali djevojke po zadnjicama i bacali kolače na publiku.

Koronavirus nije utjecao na njihovu turneju. Ipak, s obzirom na to da je Moskva uvela zabranu masovnih okupljanja za više od 5.000 ljudi, Lindemann i Tagtgren morali su odsvirati koncert dva puta za manji broj ljudi.

Rusiju nije mnogo pogodio Covid-19 kao neke druge zemlje, ali pojedini Rusi prkosili su virusu, poput navijača u Sankt Peterburgu koji su tokom utakmice prošle subote skandirali "svi ćemo umrijeti".