Uoči početka akademske godine
11

Zoster i Elemental zabavljali zeničke studente

Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
U okviru manifestacije "Zenica zove 2012" na platou iza Prve gimnazije u Zenici sinoć su sve prisutne zabavljale grupe Zoster i Elemental.

"Zenica zove" je manifestacija koja okuplja studente širom Bosne i Hercegovine i već treću godinu u organizaciji Unije studenata Univerziteta u Zenici priređuje nezaboravan početak nove akademske godine.

Mladi muzički umjetnici iz grupe Siledžije iz Ljubuškog otvorile su prvu muzičku noć, a atmosferu su dodatno na zeničkom asfaltu zagrijali muzičari mostarske grupe Zoster.

Vrhunac večeri bio je sa ekipom Elemental iz Zagreba, gdje su svojim poznatim hitovima i šarolikim žanrovima svojih pjesama natjerali mnoge da ostanu bez glasa do kraja koncerta.

"Ovo je odlično, super, gosti su najbolji. Po meni najbolji su bili Elementalci, ali su nas svi dobro zabavili", riječi su studenta iz Zenice.

Pri kraju nastupa Elemental je otpjevao i pjesmu koja je, kako kažu, u skladu s ovim temperaturama ali je ujedno i njihov novitet pod nazivom "Ljeto".

"Stvarno ste super, hvala vam svima i svaka vam čast, izvrsni ste", izjavio je Luka Tralić Shot, koji je prilikom svoje izvedbe pjesme dopustio Zeničanima da pokažu koliko dobro poznaju njihove pjesme. Svoj nastup su završili sa pjesmom "Da l' sjećaš se".

"Hvala vam što ste nas pozvali, hvala vam i što ste došli. Ovo je doista bio koncert za pamćenje, hvala vam Zenico", izjavila je Mirela Priselac Remi.