Uskoro više informacija
144

Zijo Valentino svoju turneju "40+" zatvara 24. novembra u rodnom Sarajevu,

L. R.
Foto: Press
Foto: Press
Zijo i grupa Valentino svoju turneju "40+" završit će u Sarajevu, a koncert će se održati 24. novembra u Domu mladih Centra Skenderija.

Zijo Rizvanbegović, sarajlija sa adresom Mejtaš 3, poslije nekoliko decenija i hiljade koncerata po cijelom svijetu, sa svojom grupom Valentino, zatvara krug u svom rodnom gradu, tamo gdje je prije 40 godina počeo i odsvirao svoj prvi veliki koncert u krcatom Domu mladih.

"Volim te još", "Oka tvoja dva", "Bez tebe", "Samo sklopi okice", "Idu ptice selice" i desetine drugih pjesama uz koje su rasle a i danas odrastaju neke nove generacije.

Tako će biti i 40 godina poslije na istom mjestu gdje je sve i počelo, ovaj koncert bit će prilika mlađim generacijama da čuju uz koje su se to pjesme njihovi roditelji zaljubljivali, veselili, a ponekad i suzu krišom pustili.

Legende pop-rock scene osamdesetih ovim će nastupom proslaviti četrdesetu godišnjicu karijere, te zajedno s publikom pjevati ultimativne hitove grupe.

Foto: Press
Foto: Press

Kao predgrupa će nastupiti mladi kantautorski duo iz Sarajeva - Domine.

"Zajednički rad smo započeli prije nekoliko godina sviranjem obrada nama drage domaće i strane pop-rok muzike. Ubrzo se javila želja da se počnemo baviti autorstvom i to nam je dalo novu motivaciju i elan za dalji rad. Od tog trenutka glavni cilj nam je promocija naše autorske muzike i iza sebe imamo objavljenih nekoliko pjesama", rekli su članovi benda Domine.

Karte za koncert grupe Valentino uskoro će biti puštene u prodaju, a više informacija naknadno.

Također, podsjećamo da su karte za koncert grupe Legende, koji će se održati 3. novembra u Domu mladih u sklopu IX. Sajma bosanskohercegovačke privrede, puštene u prodaju po cijeni od 15 KM, a možete ih pronaći na biletarnici Centra Skenderija.

"Dragi naši sa vama slavimo rođendan 40+ i zato dođite da promuknemo zajedno", poručila je grupa Valentino.