Muzika
0

Zavirite u backstage: Bh. predstavnici održali prvu probu pred nastup na Eurosongu

Klix.ba
(Foto: Thomas Hanses)
Prve probe na Globe Arena sceni Eurosonga u Štohkolmu danas će imati sljedeće države: Češka, Kipar, Austrija, Estonija, Azerbejdžan, Crna Gora, Island, Malta, Švedska i Bosna i Hercegovina.

Bh. predstavnici, među kojima su Dalal Midhat Talakić, Fuad Backović Deen, Jasmin Fazlić Jala i Ana Rucner danas su imali prvu probu pred veliki nastup koji će biti održan 10. maja.

"Pjesma iz Bosne i Hercegovine - 'Ljubav je', govori o tome kako ljubav prevazilazi sve prepreke, a zamišljena je kao savremena verzija Romea i Julije u modernoj Evropi. Na pozornici ćemo vidjeti četiri umjetnika sa njihovim vlastitim, različitim karijerama i muzičkim pozadinama", piše Eurovision.tv.

Na zvaničnoj stranici Evrovizije, piše kako pjevačica Dalal posjeduje "jedan od najboljih bosanskih glasova", bosansko-sudanskih je korijena, a kao djevojčica je i sama bila izbjeglica.

Deen, koji je je već jednom predstavljao Bosnu i Hercegovinu 2004. godine na takmičenju za pjesmu Evrovizije, predstavljen je kao "zagovarač za prava manjina, uključujući LGBT osobe."

O Ani Rucner pišu kao o "hrvatskoj muzičkoj senzaciji, koja u sebi ima hrvatskih, srbijanskih, crnogorskim i albanskih korijena, a ovaj put svira za BiH", dok je Jala predstavljen kao "zvijezda u usponu nadolazećih generacija balkanske regije."