Prijave iz cijele regije
22

Za nastup na Demofestu stiglo 395 prijava

Piše: D. T.
Brankica Stojanović
Brankica Stojanović
Na konkurs za nastup na ovogodišnjem Jelen Demofestu u Banjoj Luci, koji je bio otvoren do 19. aprila, prijavilo se 395 bendova iz svih republika bivše Jugoslavije, potvrdila je portalu Klix.ba glasnogovornica ove muzičke manifestacije Brankica Stojanović.

Prema njenim riječima, najveći broj prijava stigao je iz Srbije i BiH, a zatim slijede grupe iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Crne Gore i dva benda iz Italije.

"Žiri će do 25. juna preslušavati sve pristiglie pjesme, a nakon toga će biti poznato kojih 30 bendova će se takmičiti na ovogodišnjem festivalu", objasnila je za Klix.ba Brankica Stojanović.

Organizatori petog po redu Demofesta su izrazili svoje zadovoljstvo pristiglim brojem prijava, tvrdeći da su ove godine rokovi konkursa bili za 15 dana kraći nego prethodnih godina.

Podsjetimo, Jelen Demofest biti će održan od 26. do 28. jula na tvrđavi Kastel u Banjoj Luci, a ovogodišnji pobjednik će biti nagrađen produkcijom albuma u iznosu do 5.000 eura, snimanjem TV spota i MTV kampanjom.