Pustite da vas ponese
0

FOTO / Vrtlog - novi bend na muzičkoj sceni u BiH

Sarajevo-x.com
U studiju Mahira Sarihodžića ekipa sjajnih muzičara, sa Kristijanom Jalovičićem na čelu, završava snimanje svog prvijenca. Drugačiji zvuk i nove note donosi bend iz Sarajeva - "Vrtlog".

Sarajlije su već imale priliku slušati ovaj bend, ali ekipa nije željela ostati na obradama koje su do sada izvodili u toku svojih nastupa u klubovima. Stoga su zasukali rukave i odlučili snimiti prvi autorski album koji će na tržište izaći najesen.

Kristijan, koji je autor muzike i tekstova na kojima je radio dugi niz godina, kazao je da je teško opisati muzički pravac benda.

Nikolina, pjevačica benda
Nikolina, pjevačica benda
Ekipa se složila da su pjesme pomalo pop – lako "ulaze u uho", ali nisu pop. Jazz isto tako nije, ali ga ima, etno je također jedan od elemenata njihovog pravca, ali nisu etno bend, alternativa nisu, ali su pjesme 100 posto alternativne, objasnili su.

Kada se na sve navedeno doda božanstvena boja vokala crvenokose Nikoline Petković-Jalovičić ne sumnjamo da će svi slušatelji sa nestrpljenjem željeti poslušati njihove pjesme.

Vrtlog u studiju
Vrtlog u studiju
Sjajan tim gostiju na albumu također doprinosi kvaliteti zvuka: Amar Češljar (bubnjevi), Dinko Šimunović (kontrabas), Moamer Balihodžić (harmonika), Ivan Radoja (violina) i Vlatko Milošević (gitara) samo su neka od imena koja su učestvovala na snimanju albuma. Dok je aranžer i producent albuma Adnan Zilić (ex Ornamenti). Album koji je u pripremi je snimljen i na britanskom engleskom.
Amar Češljar
Amar Češljar
Najavni singl benda "Vrtlog" bit će objavljen uskoro. Članovi benda su: vokal Nikolina Petković-Jalovičić, gitara, prateći vokal Kristijan Jalovičić, bubnjevi Adnan Teskeredžić, bas Nedim Šećeragić i klavijature i harmonika Kenan Glavinić.