Poslušajte odmah
42

Vokalistica Divanhane Šejla Grgić predstavila obradu pjesme "Mindfields"

L. K.
Bosanskohercegovačka pjevačica Šejla Grgić, poznatija kao Sheyla, svim poštovaocima njenog rada je poklonila novi cover. Pjesma "Mindefields", koju u originalnoj verziji izvode Faouzia i John Legend, na jedinstven način demonstrira izuzetne vokalne i sviračke vještine pomenute mlade umjetnice.

Ova magistrica na Muzičkoj Akademiji u Sarajevu, zadnjh nekoliko godina reginalnu i svjetsku muzičku karijeru realizuje kroz sevdalinku, kao vokalistica popularnog benda Divanhana, ali nerijetko se vraća ljubavi prema popularnoj mainstream muzici.

U decembru 2015. godine realizuje cover za pjesmu "Hello" od Adele čime prvi put skreće pažnju šire javnosti na svoj rad. Nedugo nakon toga mediji u susjednoj Hrvatkoj je nazivaju "Bosanska Adele" što je sasvim sigurno ovoj mladoj umjetnici dalo dodatni vjetar u leđa kako bi što posvećenije i studioznije nastavila usavršavati svoj nesvakidašnji talenat.

Uslijedile su mnogobrojne obrade svjetskih hitova, rad na brodvejskom hit mjuziklu "The 25th Annual Putnam County Spelling Bee", kabareu "BH Broadway - Moja pjesma" te mnogobrojni koncerti sa njenim matičnim bendom Divanhana širom regije i Evrope, ali i van našeg kontinenta.

Sheyla trenutno podučava pjevanje i klavir u Pop Rock školi u Sarajevu, ali radi i na pripremi novog albuma Divanhane koji, u neslužbenom razgovoru za naš portal, najavljuje za jesen ove godine.