Uz pjesmu i druženje
232

Večer ispunjena emocijama: Na Korčuli obilježena treća godišnjica smrti Olivera Dragojevića

L. K.
U Veloj Luci na Korčuli sinoć je održan poseban jednoiposatni koncert u čast legendarnog Olivera Dragojevića, koji nas je napustio 29. jula 2018. godine.

Treću godišnjicu pjevačeve smrti obilježili su njegova porodica i mnogobrojni prijatelji, kolege i obožavatelji. Večer ispunjenu emocijama uljepšale su izvedbe Oliverovih najpoznatijih pjesama: "Moj galebe", "Molitva za Magdalenu", "Ključ života"...

(Foto: Marko Dimic/PIXSELL)
(Foto: Marko Dimic/PIXSELL)

Na koncertu su nastupili Oliverov prateći bend Dupini, Tedi Spalato, Marko Tolja, Zlatan Stipišić Gibonni, Ante Gele, Alan Bjelinski i mnogi drugi... Izvođači nisu mogli sakriti emocije te su svi podijelili nekoliko emotivnih riječi o Oliveru. Posebno oduševljenje publike izazvala je Gibonnijeva izvedba pjesme "Brod u boci". Na njihov aplauz odgovorio je kratko: "Za našeg Olivera!".

Koncert su iz prvih redova pratili Oliverova udovica Vesna, kao i sinovi Dino, Damir i Davor sa porodicama. Cijeli koncert snimila je Hrvatska radiotelevizija (HRT) te ga je moguće pogledati na YouTubeu. Obilježavanje godišnjice nastavlja se i danas, na Korčuli će večeras u Oliverovu čast nastupiti mlade zvijezde hrvatske scene.

Građani pale svijeće i ostavljaju cvijeće na grobu Olivera Dragojevića (Foto: Marko Dimic/PIXSELL)
Građani pale svijeće i ostavljaju cvijeće na grobu Olivera Dragojevića (Foto: Marko Dimic/PIXSELL)

Nekoliko sati prije koncerta mnogobrojni gosti su posjetili pjevačev grob, gdje su palili svijeće i ostavili cvijeće.