Spektakularan kraj SFF-a
2.2k

Uzavrela atmosfera u centru Sarajeva: Ritmovi Solomuna zarazili hiljade posjetitelja

I. B.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Osmodnevna festivalska magija večeras se privela kraju, a kao "šlag na tortu" došao je nastup jednog od najpopularnijih muzičara svjetske DJ scene - Mladena Solomuna. Na hiljade posjetitelja preplavilo je centar grada kako bi uz zarazne ritmove ispratila 28. SFF.

Proteklih sedam dana Sarajevo Film Festival bio je idealan povod da brojne građane i posjetitelje našeg grada izmami na ulice, kako bi iskusili čari noćnog života, što se ponovilo i večeras ispred Vječne vatre.

Upravo nastup njemačke zvijezde porijeklom iz Travnika, koji je publika željno iščekivala još od njegove same najave, bit će zaslužan za vrhunsku atmosferu posljednje noći festivala.


Na hiljade ljudi već je preplavilo centar grada, a u zvukovima elektronske muzike uživat će sve do ranih jutarnjih sati.

Lansiranje zaraznih plesnih melodija sa balkona Vječne vatre krenulo je oko 23:30 sati, dok je predviđeno da nastup Solomuna traje sve do 3:30 iza ponoći. Nastup će se nastaviti i u slučaju padavina, uz otvorenu mogućnost da organizator skrati trajanje nastupa za sat (do 02:30 sati).

Ulaz za posjetitelje otvoren je od 22:15 sati, a vrijedi napomenuti i kako je saobraćaj u ovom dijelu grada obustavljen od 21 sat što traje sve do četiri ujutro.

Solomun je već četiri puta nastupao pred sarajevskom publikom, a na istom mjestu 2019. godine priredio je nezapamćeni spektakl. Slavni i višestruko nagrađivani DJ nije skrivao uzbuđenje uoči ponovnog susreta sa Sarajlijama.

"Uzbuđen sam što ću ponovo nastupiti na zatvaranju Sarajevo Film Festivala, nakon nevjerojatnog iskustva 2019. godine", napisao je na svom Instagramu prije dva dana.

Nesumnjivo da će Sarajlije večeras uživati i da će ovo biti još jedna noć vrijedna pamćenja.