Muzika
6

Uskoro prva pjesma i koncert: Amel Ćurić potpisao ugovor za Menart

Klix.ba
Više od tri mjeseca trajala je potraga za pobjednikom druge sezone X Factor Adria, a gledatelji iz cijele regije su odlučili: Amel Ćurić ima taj X faktor. Amel je danas potpisao i svoj prvi ugovor za diskografsku kuću Menart.
Foto: Anita Nadj
Foto: Anita Nadj

Svoje vokalne sposobnosti pokazao je tokom cijelog showa, dok mu je finalna pjesma "It's My Life", kojom je oduševio žiri i publiku, donijela pobjedu.

"Još od samog početka takmičenja vjerovao sam da će mi ovaj show biti prekretnica u karijeri. Već nakon prvih audicija i odličnih komentara žirija i publike, osjetio sam da postoji mogućnost da dođem do finala, što sam si i zacrtao kao cilj", oduševljeno je tada rekao Amel.

Foto: Anita Nadj
Foto: Anita Nadj

Danas je on potpisao svoj prvi ugovor najavivši dugoročnu saradnju čiji će se rezultat moći vidjeti već za nekoliko sedmica kada Amel planira predstaviti svoju prvu pjesmu, a već početkom jeseni u planu je koncert u Zagrebu, čiji datum će također biti najavljen uskoro.

Na ugovoru je Amelu prvi čestitao direktor Menarta Branko Komljenović, a potom se u čestitkama pridružio i njegov mentor Massimo.

"Sretni smo i ponosni što smo kao lokalni zastupnik Sony Music majora, dio velike X Factor porodice. Još više nas veseli dolazak izvanrednog pjevača, kao što je Amel, u našu diskografsku porodicu. Razvoj njegove karijere veliki je izazov, a saradnja s njim je nešto što nas istinski veseli u nadolazećim mjesecima, jer Amel osim što je izvanredan pjevač ujedno je i izvanredan mladi čovjek i vjerujemo da će rad s njim pokazati što riječ saradnja zaista znači. assimo je nakon njegove pobjede dao jednu odličnu misao – da je danas, za dobru karijeru, najbitnije imati kvalitetne saradnike. Apsolutno se slažem s njim, plan za sljedeće mjesece već imamo i vjerujem da je Amel spreman svojim pjesmama osvojiti cijelu regiju, a da ćemo mu mi u tome pomoći", izjavio je Komljenović

Foto: Anita Nadj
Foto: Anita Nadj

Massimo je pritom dodao da se obično nakon završetka showova kao što je X Factor, događa da mentori "iskoriste" takmičare i pobjednike na način da ih vode na svoje koncerte i turneje, a da se potom na njih zaboravi. Zatim je naglasio da bi u ovom slučaju volio da Amel, kao i drugi takmičari X Factora, iskoriste njega, jer se daje na raspolaganje za saradnju i savjete nakon čega su Amel I Massimo izmijenili svoj već prepoznatljivi pozdrav: "Luuuuudoooo!"

Nakon toga Amel se zahvalio svima na neobično brzim reakcijama što je rezultiralo potpisivanjem ugovora samo 10 dana nakon pobjede. Gostoprimstvo u Zagrebu ga je ugodno iznenadilo, a reakcije ljudi na ulici ili u kafićima dale su naslutiti da je i hrvatskoj publici Amel bio favorit.

Amel je najavio da za nekoliko sedmica predstavlja svoju prvu pjesmu nakon pobjede i da se nada da će opravdati očekivanja mentora i svih koji su mu za ova tri mjeseca dali podršku.

Podršku Amelu došao je dati i Nikola Marjanović koji je također nastupao na X Factoru i koji ovih dana planira predstaviti prvu pjesmu nakon takmičenja.

Kako je ranije navedeno, Amelov koncert u Zagrebu je u pripremi, a uskoro slijedi više informacija.