Muzika
0

Uskoro novi album grupe T.B.F.

Sarajevo-x.com
Kako je saopšteno je iz Hayat Produkcije, splitska grupa T.B.F. uskoro izdaje četvrti studijski album.

Grupa T.B.F. nastala je 1990. godine u Splitu. Bez prijašnjeg iskustva u stvaranju muzike, 1992. godine snimili su tri pjesme u kućnoj produkciji i plasirali ih na lokalne radio stanice. Slijedili su nastupi uživo na kojima ih je zapazio renomirani splitski muzičar i producent Dragan Lukić Luky, i ponudio im produciranje albuma. 1997. godine izlazi njihov prvi album “Ping-pong: umjetnost zdravog đira”.

Tekstovi uglavnom imaju socijalnu notu. Povjerenje publike T.B.F. –ovci su postigli odličnim I originalnim nastupima kombinirajući rap sa živim instrumentima tako da su pjesme dobile novi ritam: od funk-a, soul-a, regae-a, grunge-a, rock”n“rolla, do klapskog pjevanja.

  1. godine izdaju drugi album „Uskladimo toplomjere“ koji je proglašen za najbolji hip-hop album. 2004. godine izlazi i treći studijski album „Maxon Universal“ u produkciji Dragana Lukića Lukyja. Za razliku od prva dva albuma, muzika je ovaj put snimljena instrumentalno. Manje je čistog rapa a više pjevanja. Ovaj album proglašen je za rock album godine. Momci iz T.B.F.-a

Singlom „Đita“ najavljuju izlazak četvrtog studijskog albuma koji možemo očekivati u novembru.