Muzika
0

Urban i Dvadesetorica odličnim koncertima zatvorili Beer Festival

Piše: A. P.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Završne večeri drugog Sarajevo Beer Festivala tri sata sjajne svirke priredili su Damir Urban s bendom i sarajevska grupa Dvadesetorica.

Urban je novo gostovanje u glavnom gradu BiH iskoristio da publici predstavi svoje nove pjesme, a otpjevao je i neke koje se ne mogu tako često čuti na njegovim nastupima. Međutim, prava euforija vladala je kada su se sa zvučnika začuli dobro poznati hitovi "Budi moja voda", "Nebo", "Mala truba", "Mjesta za mene"...

Vrhunska svirka benda i energična Damirova izvedba protekli su uz minimum komentara između pjesama, a Urban je ovu priliku iskoristio da pohvali angažman građana na protestima za JMB.

Upravo pjesmom o JMB-u Dvadesetorica su počela svoj sinoćnji nastup, a nisu izostale ni "Aca u Zetri", "Pet lajkova", "Druže Gojko", "ZMBT", "Šerijatska policija", "Ekser", kao ni "Dirljiva", pjesma o izjašnjavanju na izborima. Iako je bilo problema sa ozvučenjem, ludovanje Dvadesetorice i horsko pjevanje s publikom "spašavalo je stvar".

Nakon što je drugi Sarajevo Beer Festival zabilježio dobru posjetu i reakcije publike, ostaje da se nadamo da ćemo naredne godine slušati još više što raznovrsnijih muzičara i da će festival trajati duže.