Komentari (64)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zalosno
DA JE OSTAO ŽIVJETI U SARAJEVO NE BI OVAKO ZAVRŠIO.
Njegova autorska prava štite Mirza Hajrić, Dino Merlin, Senad Rožajac i ostala kompanija stručnjaka ( bravari, novinari, metalostrugari itd.) Dakle sve je jasno zašto je čovjek umirao od gladi :( P.S. kakva slučajnost pošto autorska prava nisu baš razvijena u BiH, ne vidim da njima nedostaje para... razmisli zašto. Zbog sukoba interesa, oni koji primaju naknade za autorska prava ista i dijele, zna se da su priotitet sami sebi!
Dakle, da postoji zakon o autoe\rskim pravima, prilikom bilo kakve javne izvedbe pjesme, muzike, isl, organizator je duzan unaprijed platiti za autorska prava, na bazi broja posjetilaca, duzine izvodjenja djela itd. To se ne of\dnosi samo na TV, radio, vec i na koncerte i bilo kakva javna izvodjenaj, tipa ala party, dernek isl. Od tih para udruzenje za zastitu autorskih prava odkine jedan dobar komad, a ostatak ide autorima za njihovo djelo. Posteno!@
Sta je sa autorskim pravima?
Pa ne može čovjek doći na red od elite iz Amusa, prvo Dino Dinar, pa onda Mirza Parić. Sve po zaslugama...
Da je ostao u Sarajevu (u gradu u kojem je rođen) bar je mogao imati hranu i liječenje, ovako odlučio se za če.tni.čku koaliciju i popu.šio ga kao i mnogi drugi. "Biznismeni" iz njegovog naroda imaju milione i mogu umrijeti samo od prevelike količine jagnjećeg pečenja i rakije brlje. Dobro je biti dobar, ali nije dobro biti glup !
PJESMA DA BI BILA PJESMA TREBA JOJ DATI DUH I PUNO TOGA,NE SAMO TEKST,TU JE VAZNO PUNO TOGA UKONPONOVATI SA TEKSTOM,MUZIKU,IZVODJACA,BOJU GLASA I DUH IZVODJACA KOJI CE IZNIJETI TU PJESMU I IZ DUSE JE ODPJEVATI.OVAJ TEKSTOPISAC TIH PJESAMA MOZDA NIJE PRAVIO DOBRE UGOVORE SA IZVODJACIMA I NIJE SE POBRINUO NA VRIJEME O TOME SVEMU,BOEMI UMJETNICI SU CUDNI LJUDI,I TO IH CESTO KOSTA,ALI TAKVI SU SAMO,A DA NISU TAKVI,PA NEBI NI BILI BOEMI ILI UMJETNICI,A TO JE OCITO SUDBINA I OVOGA LIKA I COVJEKA.SVI MI BIRAMO SVOJ NACIN ZIVLJENJA I STIL.DRUGI NAM NISU KRIVI ZA TO.
PJESMU "I TEBE SAM SIT KAFANO" ŽELJKO NIJE NAPISAO ZA HARISA ĐINOVIĆA NEGO MU JE TU PJESMU ĐINOVIĆ UKRAO TO ZNAJU SVI KOJI SU DOLAZILI KOD ZIZE U KAFANU I TAKO SE PROSLAVIO.
MLAD DELIJA! STAR PROSJAK! Pitace te starost, gdje si proveo mladost!
eto odselio u cacak pa u bijeljinu sad nam ga treba biti zao? ko ga .ebe
Pjevacete vi njegove pjesme jos dugo a "bogdo" se izrodi jos neko takav.
zalosno za dobrog covjeka,a nitko te ne pita kad si u cetiri zida kako si,a za popularnost svi ti se dive,,Neka je slava vjecna
E brate hoces ti da ides iz Sarajeva u srbiju,sam pao sam se ubio.
.... ako si poslije Sarajeva/Vogosce izabrao Bjeljinu-care sta si i ocekivao.... "i tebe sam sit kafano" samo si u Sa. mogao napisati.... to je bilo prije rata...u svakom slucaju - lahka ti dusa....
ovdje kao i svuda drugdje, nije vazno sta se piše nego ko piše
žalosno jeste ali ko ga đđđđ šo je ošo,jal to i on bio ugrožen u SArajvu??eto mu sada