Muzika
0

Ultra Red (Los Angeles) u Mediacentru Sarajevo

Sarajevo-X
Američki elektro kolektiv Ultra Red (Los Angeles) održat će u subotu 26.06. koncert u Mediacentru Sarajevo (Kolodvorska 3). Koncert počinje u 21:00h, ulaz je besplatan.

Ultra Red osnovani su 1994. godine u Los Angelesu kada su i počeli svirati kombinaciju ambient dub-a i experimentalne elektronike što ih je smjestilo u takozvanu Intelligent Dance Music (IDM) struju savremenog elektronskog zvuka.

Godine 1997. Ultra Red izdaju svoj prvi EP “Ode to Johnny Rio” za Comatonse label, 1999. izdaju prvi CD “Second Nature: An Electroacoustic Pastoral” za čuveni label Mille Plateaux iz Frankfurta, gdje im je izlašao i idući CD “Structural Adjustement”.

Ultra Red u postavi Dont Rhine i Manuela Bojadžijeva nastupaju u Sarajevu u sklopu evropskog Transistor Tour-a koji predstavlja saradnju između audio kolektiva Ultra Red i anti-rasističke organizacije Kanak Atak. Nastup u Sarajevu će imati i intenzivnu video komponentu.

Nastup Ultra Red u Sarajevu organiziraju mreža medijskih centara jugoistočne Evrope a.network i SCCA/pro.ba, uz podršku Swiss Agency for Development and Cooperation, Goethe Institut I Fond otvoreno društvo BiH.