Novogodišnji dernek
284

U Zenici 30. decembra Željko Samardžić, dan poslije Mahir Mulalić i Isak Šabanović

E. M.
Miroljub Mijatović, Nandino Škrbić, Mahir Mulalić i Dino Pašalić (Foto: Klix.ba)
Miroljub Mijatović, Nandino Škrbić, Mahir Mulalić i Dino Pašalić (Foto: Klix.ba)
Organizacioni odbor zeničkog zimskog festivala na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj upravi Zenica predstavio je plan festivala. Za Zeničane će 30. decembra pjevati Željko Samardžić, a u Novu godinu će ih uvesti pobjednik takmičenja Zvijezde Granda Mahir Mulalić i Isak Šabanović

Zenički zimski festival počinje već sutra svečanim otvorenjem Studengrada gdje će posjetioci na glavnom trgu u nešto manjem obimu adventurskih kućica i Studengrada moći osjetiti duh praznika koji dolaze, a za njih će svirati Romantic Bend dok će dan poslije atmosferu zagrijavati zenički DJ-evi DJ Benja i DJ Adi Resakovich.

Od 13 festivalih dana sedam je rezervisano za radijske emisije One man show i zeničkog voditelja Edina Sinanovića na Radio Zenici, a planirani su i koncerti GIS Benda, Hora Kasiopeja, Zeničkih meraklija i Benda Gruver (24. - 26. decembar).

Program za djecu osim 31. decembra kada će biti organizovan doček Nove godine u podne za najmlađe, bit će održan i u Bosanskom narodnom pozorištu gdje je planirano pet termina za dvije dječije predstave Dječije omladinske i lutkarske scene.

Nakon 1. januara, program festivala se nastavlja u online formatu do 7. januara.

Ispred Organizacinog odbora Nandino Škrbić je kazao još i da će 26. decembra u organizaciji Saveza izviđača Grada Zenice biti organizovana grahijada te da su ovogodišnji festival podržali Gradska uprava Zenice i Telemach.

Također, dodao je da je Gradska uprava iz budžeta za 17 festivalskih dana izdvojila 100.000 KM.

Mahir Mulalić je kazao da sve Zeničane očekuje dobra zabava i lud provod za novogodišnjoj noći.

"Meni je prvi put da nastupam u Zenici i drago mi je da će to biti na vašem trgu, a svakako sve pohvale idu i organizaciji kao i čitavom programu. U Zenicu uvijek volim doći, od malih nogu sam kroz sport bio vezan, a i dosta kolega ovdje znam. Jedva čekam novogodišnju noć, već spremamo neko ludilo, tako da samo opušteno i uživajte", kazao je Mulalić.

Škrbić je komentarišući epidemiološke mjere o organičenom okupljanju 300 osoba na otvorenom uz VTP pravilo kazao da će prostor ispred bine biti označen, da će se ispoštovati sve mjere, ali da ne mogu građanima zabraniti da izađu na trg.

"Ja bih istakao da je za Grad Zenicu i gradonačelnika bitan svaki građanin. Naše festivale, pa i ovaj, pravimo za radio-televizijsko emitovanje. Sve ćemo ispoštovati pa i ograđeni festivalski dio, ali mi ne možemo zabraniti ljudima da izađu na trg. Imamo malo opuštenije mjere, ali ćemo poštovati sve i pozivamo građane da programe gledaju preko malih ekrana", zaključio je Škrbić.