Muzika
0

U Balkan Cafeu nastupa DJ Rea

Sarajevo-x.com
U subotu će u Balkan Cafeu nastupiti poznata zagrebačka DJ-ica DJ REA uz lokalnu podrsku DJ Ahmaada, Sadi Fivea i VJ John Doea, sa početkom u 23 sati.

DJ Rea, rođena Sarajka sa zagrebačkom adresom stanovanja, u posljednjih sedam godina broji preko 350 nastupa širom Hrvatske, Srbije, Slovenije BiH i Norveške.

Svirala je na gotovo pa svim većim festivalima u regionu.

U subotu će dama ujedno proslaviti svoj rođendan i sa publikom u Balkan cafeu podijeliti dio svog zabavnog repertoara, koji obuhvata mix različitih žanrova od booty bassa, preko funkyjja, dub stepa, electra i house hip-hopa, reagea baile funka i pop bootlegsa, sa elementima scratch i turnbalism tehnike.

Ova uspješna djevojka pored DJ-inga vodi i kreativni Odsjek najveće muzičke izdavačke kuće u Hrvatskoj IDM Music, članica je Jabb Crewa, organizatorica i resident DJ večeri JabbaTon, 4Ral u Splitu i Poets Night u Regent Esplanadi, te je muzička urednica teatarskog festivala Test.

Od 2010 nastupa kao gostujući DJ na nedavnoj velikoj turneji sa Plavim orkestrom. Ne propustite vrhunsku zabavu uz DJ Reu. Lokalni support uz DJ Ahmaada, Said5 i VJ John Doe!