Ulaz je besplatan
47

U amfiteatru Doma mladih ove subote nastupat će pop duo Emi i Muki i bend No Color

L. R.
Bend No Color i pop duo Emi i Muki
Bend No Color i pop duo Emi i Muki
U subotu 22. aprila u amfiteatru Doma mladih u sklopu projekta Alternativni centar nastupat će pop duo Emi i Muki i sarajevski bend No color. Koncert počinje u 20 sati, a ulaz će biti besplatan.

Muki i Emi su muzički electro pop duo koji čine otac i kćerka. Međusobno sarađuju na svojim solo projektima i često nastupaju kao indie pop duo.

Emi Trnka je  studentica Muzičke akademije u Sarajevu, smjer solo klavir. Pored klasične muzike bavi se komponovanjem i produkcijom pop muzike. Do sada je objavila pet siglova od čega jedan u saradnji sa kanadskom izdavačkom kućom "Fanktasy".

Muhamed Trnka Muki je poznat kao osnivač, gitarista i tekstopisac grupe Erogene zone, a koji sada radi na svojim samostalnim projektima pod imenom Genetic Grooves Guru. Do sada je objavio pet singlova dostupnih za pogledati i poslušati na Youtubeu.

No Color je alternativni rock bend iz Sarajeva. Ovaj bend nosi odličnu energiju svirajući kombinaciju unikatnih autorskih pjesama i poznatih covera izvedenih na sebi svojstven način. Članovi benda su Haris Nuhić (bubanj), Demian Krilić (bas i vokal), te Dino Kreho (gitara i vokal).

Osim toga, projekat pod nazivom Alternativni centar poziva sve mlade iz kulturnog i kreativnog stvaralaštva, sve autorske muzičke grupe, stand-up komičare i ostale umjetnike da se pridruže u projektu razvoja nove alternativne muzičke i kulturne scene u Sarajevu.

Potrebno je da pošaljete kratku biografiju, link na kojem će čuti ili vidjeti vaše autorske radove ili demo snimke, portfolio ili fotografije radova kao i ostale detalje. Prijave možete poslati na e-mail: [email protected], a sve dodatne informacije možete dobiti na broj: 033 211 016.