Kiseljak
0

TBF i ST!LLNESS headlineri trećeg HILLton festa

Klix.ba
Od 13. do 15. jula u Kiseljaku se održava treći po redu HILLton fest. Nakon prošlogodišnjeg festivala, koji je najbolje opisao Edo Maajka izjavom u medijima: "U Kiseljaku je bilo ludilo, totalni haos", organizatori su ove godine pripremili još bolji i raznolikiji program.

Headlineri ovogodišnjeg festivala su TBF, dobitnici Porina za album godine, koji je najveća hrvatska diskografska nagrada, te jedan od najvažnijih bendova na regionalnoj muzičkoj sceni ST!LLNESS, koji svojim novim istoimenim albumom hara top-listama u regiji i slovi za jednu od najvećih koncertnih atrakcija na Balkanu.

Likovna kolonija "My Green Town"

Za sve posjetitelje festivala osiguran je i besplatan kamp, mnoštvo dodatnih sadržaja poput Street Art Festa te likovne kolonije pod nazivom "My green town", u kojoj će učestvovati mladi akademski umjetnici. Dvodnevno druženje umjetnika i njihove publike odvijat će se u gradskom parku u Kiseljaku, a umjetnici će izraziti svoje viđenje grada Kiseljaka kao ekološki osviještenog grada te kako ga oni vide kao "green". Cilj kolonije je da se kroz umjetnost promovira ideja ekološke svijesti i ljubav prema prirodi u svome gradu.

Nakon završetka likovne kolonije, u nedjelju 15. 07. će biti organizirana izložba radova nastalih na likovnoj koloniji koja će biti simboličnog prodajno-aukcijskog karaktera. Novčani prihodi od prodaje umjetničkih djela nastalih pod projektom "My green town" bit će donirani za akciju čišćenja grada "Let's do it", koja će se održati 09. septembra 2012. u Kiseljaku, u sklopu velike akcije čišćenja naše zemlje.